Memur zammı oranları belli oldu

2.6 milyon memurun beklediği zamla ilgili 3 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme masasına yüzde 3+3 zam önerileceği öğrenildi.

Memur zammı oranları belli oldu
Memur zammı oranları belli oldu
GİRİŞ 28.07.2015 07:08 GÜNCELLEME 28.07.2015 07:13
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanlığı memura vereceği zam oranı ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Maliye'den edinilen bilgilere göre, Merkez Bankası'nın 2016 ve 2017 yılları için açıkladığı yüzde 5'lik enflasyon hedefi, enflasyon farkı ve refah artışı formülü ele alınacak. Milyonlarca memur için yüzde 3+3 teklifinin önerileceği belirtiliyor.

Düşük gelirli memurlara ilave destek

Sendikaların talep ettiği refah artışı, taban aylığı ve enflasyon farkı da göz önünde bulundurularak yapılan pazarlık sonrası zam oranının yüzde 4+4 seviyesine çıkabileceği dile getiriliyor. Sendikalar ise asgari ücrete verilen yüzde 12.3'lük zam oranını göz önünde bulundurarak pazarlık masasına geleceği ifade ediliyor. Özellikle büyümeden refah artışı bekleyen düşük gelirli memurlara ilave desteklerin sağlanabileceği ifade ediliyor.

En düşük memur maaşı 2 bin 191 Türk Lirası

Maliye Bakanlığı'nın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı bürokratları da toplu sözleşmeye ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor. 2015 yılının ilk altı ayında bütçeden personel giderleri için yapılan harcamanın 63 milyar Türk Lirası'nı bulduğunu belirten üst düzey bir yetkili “2016 yılı için resmi enflasyon hedefi yüzde 5 olsa da, son açıklanan enflasyon raporunda Merkez Bankası gelecek yıl için orta noktası yüzde 5.5 olan enflasyon tahmininde bulundu. Bütçe bürokratları da bu oranları göz önünde bulundurup yüzde 3+3 zam oranı ile masaya oturacaktır. 1 Temmuz itibariyle kamuda en düşük memur maaşı 2 bin 191 Türk Lirası” dedi.

Görüşmeler 10 gün sonra başlayacak

836 bin 505 üye ile toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon olan Memur- Sen görüşmelerde öncelikli olarak 'ek gösterge oranlarının yükseltilmesini' talep edecek. 10 gün sonra başlayacak görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti Başkanı ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı bir araya gelerek Toplu Sözleşmenin gündemini belirleyecek. 23 Ağustos'ta taraflar ya uzlaşarak toplu sözleşme imzalayacak ya da uyuşmazlık tutanağı imzalayacak.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı kadar sosyal konuların genişletilmesinin de önemli olduğunu söyledi.

İtfaiye araçlarına kasko

İtfaiyeciler gibi teknik alanlarda çalışanların standartlarının iyileştirilmesinin önemine dikkat çeken Turbay, itfaiyecilere yanmayan elbise verilmesinin gerektiğini ve itfaiye araçlarına kasko yapılarak çalışanların rahatladığını söyledi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar “Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapan tüm personele Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Kurban Bayramı'nda bir maaş ikramiye ödenmesini, ödenecek olan miktarın vergi kesintisine tabi tutulmamasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR 72
  • enflasyona eziliyoruz... 8 yıl önce Şikayet Et
    işçiye %11 zam + 500 tl denge farkı; memura %3 zam..
    Cevapla
  • 3 ağustosta başlayacak 8 yıl önce Şikayet Et
    Sendikalar sendikalığını yapabilse;biri yandaşlığını,diğeri karşıtlığını,bir diğeride ideolojisini bir kenara koyabilse ve sendikaların amaç ve gayelerini idrak edebilseler,elbette elle tutulur kazanımlar elde edilebilir.Ancak ülkemizde bu zor,''desinler'' mantığı güdüldükçe ve biri sendikayı ''basamak'' diğeri ise ''muhallaefet'' olarak kullandığı sürece beklentilerinizi minimize ediniz.
    Cevapla
  • 100 8 yıl önce Şikayet Et
    işçiye %11 zam + 500 tl denge farkı; memura %3 zam.. senin adaletin bumu hükümet!!!..
    Cevapla
  • Haber başlığı hatalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Belli olan hükumetin zam oranı teklifi.Nihai zam oranları belli olmadı yani.
    Cevapla
  • 1907 8 yıl önce Şikayet Et
    4+4 olur en fazla. beklentilerinizi büyük tutmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle