Şimşek'ten asgari ücretle ilgili önemli açıklama

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek koalisyon görüşmelerinde ele alınacak olan ekonomik vaatlerle ilgili soruya yanıt verdi.

Şimşek'ten asgari ücretle ilgili önemli açıklama
Şimşek'ten asgari ücretle ilgili önemli açıklama
GİRİŞ 27.07.2015 11:34 GÜNCELLEME 27.07.2015 11:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV yayınında soruları yanıtladı.

Şimşek CHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinin asgari ücret bölümünü de kapsacak ekonomi bölümüyle ilgili olarak, “Benim görebildiğim kadarıyla ekonomi başlığı en son müzakere başlığı henüz bir müzakere yapılmadı. Konu başlıklarına bu hafta geçilecekmiş. Ekonomiye vakıf arkadaşlar var heyette. Onlar da bizim duruşumuzu iyi biliyorlar. Yani bu aşamada benim herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz. CHP vaatleriyle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Seçim döneminde söylenen söylendi. . AK Parti olarak biz bundan imtina ettik. Ne milleti kandıran ne kandırılan oluruz.” diye konuştu.

1.500 TL asgari ücret CHP’nin seçim vaatleri arasındaydı.

YORUMLAR 9
  • umut 8 yıl önce Şikayet Et
    askari ücret gerçekten çok az. ssk ve bagkur pirimleri çok yüksek akp hükümetinin en başarısız olduğu alan bu bence.
    Cevapla
  • başarısızlık değildir. 8 yıl önce Şikayet Et
    eğer başarısızlık derseniz , çözümü biliyor olmalısınız.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    akp seni asgari ücretteki uçurum, verilmeyen enflasyon farkları, yandaş sendikan,PKK ve komunist örgütlere sahalar açman, adaletsiz memur işe alımların ,haksız atama ve tayinlerin, emeklilere promosyonu 100 tl bile olsa 3 yıldır ayarlayamaman yaktı HALA ANLAMIYORSUN..
    Cevapla
  • Tokat'lı 8 yıl önce Şikayet Et
    Gördü Osman Abi gördü ama biraz geç gördü.Şimdi toparlama sürecindeler.Toparlayamazlarsa %41 bile hayal olur AKP için....
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Elbetteki vatandaşlarımızın asgari ücreti bütçe çerçevesi içerisinde artsın, ülkem zenginleşsin. Fakat asgari ücret arttıkça bağkur pirimide ona oranla artıyor. Esnafım... Zaten büyük firmalara karşı Allah cc ın izniyle ancak dayanabiliyorum. Birde artan vergi yükü bizim belimizi bükmesin. Devletimizin ilgili organlarına duyurulur...
    Cevapla
  • sadık 8 yıl önce Şikayet Et
    onlarca araba satan bir oto galerici yıllık 1000 lira vergi veriyor. sen yılda birden fazla araba alıp satanı vergi mükellefi yapıp, bir de üstüne elindeki sermayesinden bile fazla ceza kesiyorsun. bu büyük zulme son ver. onun yerine her araç satışında aracın piyasa değerinin %1 oranında peşin ve tek kalem vergi al. devlet çok daha kazançlı çıkarken, millet te evine ekmek götürür.
    Cevapla
  • Bıktık artık 8 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrete zam, taşerona kadro yoksa oyda yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle