Çelik: Zamlı maaşlar 14 Temmuz'da ödenecek

Bakan Faruk Çelik, Seyyanen zammı emeklilerin Temmuz ayında alacaklarını söyledi. Zamlı maaş bayramdan önce ödenecek.

GİRİŞ 11.07.2015 12:19 GÜNCELLEME 11.07.2015 12:59
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 4,76 zam yapılacağını açıkladı. Bakan Çelik, "Ramazan Bayramını dikkate alarak 2 milyon 530 bin Bağ-Kur esnaf ve Bağ-Kur tarım emeklisinin emekli aylıkları 14 Temmuz'da, 6 milyon 699 bin SSK işçi ve SSK tarım emeklisi aylıkları ise tahsis numaralarının son rakamı tek olanlar için 15, çift olanlar için ise 16 Temmuz'da ödenecek" dedi.

Çelik, Emekli Sandığı mensubu emeklilerin TÜFE farklarının da 1-5 Ağustos tarihleri arasında ödeneceğini söyledi.

MAAŞLAR 14 TEMMUZ'DA ÖDENECEK

Temmuz zamlı maaşların bayramdan önce yani 14 Temmuz'da ödeneceğini söyleyen Bakan Çelik, "SGK tarafından yapılan çalışmalar sonucu SSK- Bağkur emeklilerinden 5 milyon 125 bin kişi 1 ile 100 TL arasında değişen tutarlarla bu artıştan yararlanacağı ortaya çıkmış bulunmaktadır. Aylık TÜFE zammı yüzde 4.76 tutarında olacak. Seyyanen zam ile birlikte en düşük SSK emeklisi işçi kardeşimize gerek Ocak 2015'teki yüzde 2.33'lük TÜFE gerek Temmuz'daki 4.76'lık TÜFE seyyanen zam ile birlikte en düşük SSK maaşında en düşük yüzde 9,2, SSK tarım aylığında yüzde 18.2, Bağkur esnaf aylığında yüzde 19.4, Bağkur tarım aylığında ise yüzde 23.7 oranında maaşlarında aylıklarında bir artış olacağını belirtmiş oluyorum" diye konuştu.

MEMURLAR DA 15 TEMMUZ'DA ZAMLI MAAŞLARINI ALACAK

Memurlar da yüzde 3 toplu sözleşme zammı ve yüzde 1.76'lık enflasyon farkıyla birlikte zamlı maaşlarını 15 Temmuz'da alacak. Maaşlara 15 günlük de fark eklenecek. 

1 MİLYON 300 ESNAFIN PİRİM BORCU RESEN DONDURULACAK

Bakan Çelik ayrıca tüm Emekli Sandığı, işçi, Bağ-Kur emeklilerine temmuz ayında yapılacak ödeme toplamının 13 milyar lira olduğunu bildirdi.

Çelik, bir yıldan daha fazla prim borcu bulunan esnaf sayısının 1 milyon 300 bin olduğunu belirterek, "Bunlar 2 ay prim borcu olunca sağlıktan yararlanamıyorlardı. Bu vatandaşlarımızın borçları 31 Temmuz'da resen dondurulacak. Kurumumuzla irtibatlı olurlarsa ödeme durumları varsa ödeyeceklerini beyan etmeleri gerekiyor" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 33
  • emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Tek başına gelemezler artık 11 milyon emeklinin oyunu unuttular. Dalgınlık işte.
    Cevapla
  • Dogus 8 yıl önce Şikayet Et
    Çalışanın hakkını vermeden artık bi parti tek başına gelemez
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan örneği verenler almanya, fransa örneklerine de baksınlar. oradaki memurlar, emekliler her yıl nasıl da rahat rahat tatillerini yapıyorlar, hayat standartları nasıl da yüksek. biz almanya, fransa değiliz diyorsanız o zaman yunanistanda değiliz değil mi.. yunanistanı örnek gösterip durmayın. oldu olacak afrika ülkelerinden cibutiyi örnek alalım. oradakiler günlük 1 dolara yaşıyor deyip, maaşları yüzde elli azaltalım
    Cevapla
  • talay 8 yıl önce Şikayet Et
    4 bira içecegine zıkkım iç.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah bide askeri ücretliyide bi düşünen olsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle