5G'de ilk somut adım atıldı

4G ihalesi sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2 yıl daha bekleyelim 5G'ye geçelim" sözlerinin ardıdan ilk somut adım atıldı.

5G'de ilk somut adım atıldı
5G'de ilk somut adım atıldı
GİRİŞ 06.07.2015 11:55 GÜNCELLEME 06.07.2015 11:58
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve Aselsan Genel Müdürü Dr. Faik Eken, yapılacak çalışmaların kapsamına ilişkin bir çerçeve metne imza attı.

İşbirliğinin ana hedefi, Türkiye’nin 5G teknolojisinde üretici ülke haline getirilmesi. Bu plan doğrultusunda iki yerli marka 5G yol haritası üzerinde çalışmaya başlayacak.

Uluslararası standartlaşma süreçlerine birlikte katılım sağlayacak olan Turkcell ve ASELSAN, geliştirilecek ürünlerle yerel ve uluslararası pazarlarda ticari başarı için ortak çaba sarf edecek.

5G için milyarlarca dolar büyüklüğe ulaşacak patent pazarında da ülke olarak alacağımız payın artırılması amaçlanıyor. İşbirliği ile aynı zamanda Türkiye’de oluşacak teknoloji üretimi ekosistemine öncülük edilmesi hedefleniyor.

Turkcell ve ASELSAN, 5G alanında atılacak adımlara öncülük etmek üzere elektronik teknolojileri alanında güç birliği yapıyor.

Turkcell ve ASELSAN arasında imzalanan çerçeve metin doğrultusunda, iki marka uzun vadeli bir işbirliği yürütmek ve geleceğin mobil teknolojilerini geliştirmek için ortak çalışma konusunda anlaşmaya vardı.

Metni imzalamak üzere bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken, ortaya koyulacak çalışmaların ülke çıkarları adına büyük önem taşıdığını vurguladılar.

YORUMLAR 21
  • efe 8 yıl önce Şikayet Et
    biz ne çalışmalar gördük ama hala ortada ürün yok kaçyıldır yerli oto bekliyoruz
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    2- Fransa da 4g ihalesi 2 yil once yapildi simdi 5g konusuluyor. Ustelik karasal tv yayinindan boslan 700mhz frekanslari ihale edielcek. Bu frekans cok temiz, uzaga gonderiyor ve evlere rahat giriyor. Simdi biz 2600 mhz ile oyalanirsak ne kazanacagiz? 3- Patentler alindi falan diyen arkadaslar olmus. Siz meseleye sadece 5g frekansinda internet gozuyle bakarsaniz elbet bir sey anlamazsiniz. 5G ile gelecek hiz sayesinde etrafinda yapilabilecek binlerce is olacak. Onlari simdiden dusunup patent almak lazim
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir cogu bilmeden etmeden yorum yapiyor ya sinir oluyorum 1- Illa 4g hemen olsun diyrosunuz da bunlari bedava mi sandiniz. Her yeni teknoloji ihaleye veriliyor (frekans meselesi) Telekom sirketleri milyarlarca para verip o teknolojiyi hayata gecirmeye calisiyor. 3g ihalesi yapilali kac yil oldu hala tam oturmus degil. Adam masraf yapiyor haliyle amorti etmek icin uzattikca uzatiyor, yeni ihaleye girmek istemiyor
    Cevapla
  • Alpaslan Demir 8 yıl önce Şikayet Et
    5G ile ilgili temel teskil edecek calismalar hali hazirda bitirilmis ve gerekli patent basvurulari zaten yapilmis durumda. Bir yorumcu arkadasin dedigi gibi ciddi kapasiteye sahip bir firmayla ortak is yapilmali ve 6G alanine hazirlanilmali.
    Cevapla
  • bunlar 8 yıl önce Şikayet Et
    hep göz boyama, çok açık söyleyeyim sırf cumhurbaşkanı dedi diye onun adını kullanarak resmen reklam yapıyor birtakım kapitaller, durum bundan ibaret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle