O şirketler özelleştirme kapsamına alındı

29 HES ve doğalgaz elektrik üretim santrali ile TP Petrol Dağıtım AŞ ve TEMSAN özelleştirme programına alındı.

O şirketler özelleştirme kapsamına alındı
O şirketler özelleştirme kapsamına alındı
GİRİŞ 24.06.2015 12:20 GÜNCELLEME 24.06.2015 12:20
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına göre, EÜAŞ'a ait Hopa Termik Santrali, Bursa Doğalgaz Santrali ve Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri (Aliağa KÇGT) Santrali ile Kesikköprü, Derbent, Çamlıgöze, Köklüce, Almus ve Yenice, Adıgüzel, Kemer, Karacaören 1 ve 2, Kepez 2, Manavgat, Fethiye, Kadıncık 1 ve 2, Doğankent, Kürtün, Torul, Seyhan 1, Seyhan 2, Yüreğir, Kılavuzlu, Menzelet, Tortum, Çamlıca 1 ve Şanlıurfa Hidroelektrik Santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirme kapsam ve programına alındı.

ARALARINDA TÜRK PETROL VE TEMSAN DA VAR

Santraller varlık veya işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilecek. Kararla ayrıca, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) bağlı TP Petrol Dağıtım AŞ'de bulunan kamuya ait hisseler ile TEMSAN'ın Hazineye ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.

2020'YE KADAR TAMAMLANACAK

Her iki kurum da satışın blok satış, halka arz, varlık satışı veya kiralama yönteminin uygulanması suretiyle özelleştirilecek. Kuruluşların özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2020 tarihine kadar tamamlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    kulaktan dolma bilgilerle kafaya gore yorum yapiyolar bu ne ya adam daha ozellestirme ne demek ne amacla yapilir onu bilmiyor
    Cevapla
  • said havva 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz memur adayların ne zaman göreceksin Mehmet şimşek ve diğer bütün sorumlular 3bin atama ne Allahtan korkmuyor musunuz .. Özelleştir Güzelleştir Sonradan yerleştir :) Cebe tabi
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Şuna inanınki özelleştirme Türkiye için en güzel şey. neden derseniz oralarda gereksiz yere maaş alıp yatan insanlar vardır. bu maaşlarda şirket zarar bile etse ödenir/zam yapılır. ve kadrolaşmanın önüne geçmiş olursunuz....
    Cevapla
  • memedo 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kurumlar devletin olunca ne oluyor?? olmayınca ne oluyor?? önce buna cevap vermek lazım.işçi memur maaşını ödeyemeyen türkiyeden imf ye borç veren türkiyeye geldik aşağıda yorum bazı iftiracı ve yalancılara gelince sizlerin geçmişte seçtiğii partilerin ülkenin ekonomisini nasıl perişan ettiğini aptal olanlar bile görebiliyor..
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Bi bitmediniz (: Özelleştirmden önce zarar edecek ama özelleştirmeden sonra alanlara kar sağlıyacak, çok enteresan. Kardeşim sıcak para tükeniyor, kan lazım kan. ithalatın,ihracatın yok, vergi ile ayaktasın, burdan imf naraları yakıyosun.
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    yorumları okudukça gülüyorum haberi okumadan yorum yapmayın kiraya verilmiş satılmadı türkçe kıt mı arkadaş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle