İran'dan Türkiye'ye 10 milyar dolarlık çağrı

İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, 10 milyar dolarlık işi ihalesiz olarak Türk şirketlerine açma kararı aldıklarını belirtti.

İran'dan Türkiye'ye 10 milyar dolarlık çağrı
İran'dan Türkiye'ye 10 milyar dolarlık çağrı
GİRİŞ 24.06.2015 08:24 GÜNCELLEME 24.06.2015 08:28
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Son günlerde İran ile ilgili altın ticareti yeniden tartışılırken Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile sohbet toplantısında buluşan Büyükelçi Bikdeli, “İki ülke arasındaki Tercihli Ticaret Anlaşması 1 Ocak’ta yürürlüğe girdi. Bu anlaşma ile ticaret hacmimiz yüzde 10 arttı. Türkiye’nin genel ihracatı düşse de İran’la ihracatında artış görüldü. Bir Türk şirketi olan Bergiz İnşaat, Tebriz ve Bezirgan arasındaki 1 milyar dolarlık karayolu yapım ihalesini aldı. İran Yol Bakanlığı da 10 milyar dolarlık yapım işini, ihale açmadan Türk şirketlerine verebileceğini söyledi.

Önümüzdeki 5 yılda yapılacak bu yatırımlar, yol, demiryolu, liman ve hava taşımcılığı alanlarında olacak” ifadesini kullandı.

Bikdeli, “Türk şirketlerine, Batılı şirketlerden geri kalmama adına davette bulunuyorum” dedi.

YORUMLAR 22
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Son çıkan belgelerin olumsuzluğunu silmek için mi bu çıkış.Yoksa İran dolaylı yoldan kanka olduğu İsrail dururken bize neden iş versin ki.ABD ve İsrail'in ortadoğudaki en sıkı ve en gizli müttefiki İran'dır.
    Cevapla
  • yalan 8 yıl önce Şikayet Et
    iran iş bitimine getirtiyor sonra bahane üretip biten inşaata el koyuyor parada vermiyor hiç bir inşaat şirketi gitmiyor artık fars kurnazlığı
    Cevapla
  • bülent 8 yıl önce Şikayet Et
    canlı ve güzel bir çağrı değerlendirilmeli
    Cevapla
  • NAİL 8 yıl önce Şikayet Et
    PKK koridorunun ucu İran'a değsin bakalım nasıl olacak.Yıllardır onların da desteklediği PKK kendisini besleyenleri bir ısırsın da görelim.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    iran itikadı bozuk bir ülkede, Türkiyede yönetim ve yaşam tarzı %20 müslüman görünümlü ise bu görüntü iranda %90 seviyesinde be. Dünyanın 200 ülkesinde satılan cocacolanın (tersten okunduğunda laMuhammedlaMekke diye okunduğu rivayet edilen logo) merkezi ve islam ülkeleri dağıtıcısı türkiye. Ehli Sünnet düşmanı olan iranda bu içecek ve yan ürünü yüzlerce gıda satılmıyor. Dünyada cocacolanın satılmadığı yegane ülkelerden İran. İranda Muta nikahı var denir. Türkiyede işlenen zinanın binde biri yoktur. Müslümanların en önemli günü Cuma iranda tatildir. İtikadı düzgün ülkenin Türkiyenin yaşamı baştan sona kafir ülkeler gibi haberimiz yok. Bu işte bir gariplik yok mu ?
    Cevapla
  • adamın biri 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede esadın yanında durup hatta yanında savaşıp yüzbinlerce insanın ölümüne sebep olan da İran. Hatırlatayım dedim. Müslüman (insan) öldürmek sevap mı?
    Cevapla
  • sallama 8 yıl önce Şikayet Et
    koca iran da sadece bir camide kılınıyor neden? muta dinen helal mi kuranda olmayana helal dmek ne oluyor? yaptığı şark kurnazlıklarının haddi hesabı yok, halifelere dümdüz küfrediyorlar ordan geçtik Hz. Ali yi peygamber olduğunu iddia eden şia meshepler var onlarıda anlatsana..
    Cevapla
  • mert mert 8 yıl önce Şikayet Et
    humeyniyi destekleyip besleyen, büyüten ve irana yerlestiren sionistlerdir. humeyniyi irana yerlestirip müslümanlari aynen senin yaptigin gibi kandiran yine sionistlerdir. zalim esedin devrilmesini engelleyen yine irandir. iraki isgal eden abd ile isbirligi yapan yine irandir. simdide suriyeye saldiran abd ile isbirligi yaparak insanlari topraklarindan ve evlerinden eden yine irandir. Türkiyenin etrafini saran pyd ile isbirligi yapan yine irandir. doksanli yillarda irandan gelipde bize saldiran pjaki destekleyen yine irandir. ne zamanki pjak irana saldirmaya basladi iran pjaki aninda cöpe atti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle