Şimşek: Hedefleri tutturacak performansımız var

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe hedeflerini rahatlıkla tutturacak bir performansla yola devam ettiklerini bildirdi.

Şimşek: Hedefleri tutturacak performansımız var
Şimşek: Hedefleri tutturacak performansımız var
GİRİŞ 15.06.2015 11:32 GÜNCELLEME 15.06.2015 11:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hedefe oranla düşük seyreden büyümeye rağmen, bütçe hedeflerini rahatlıkla tutturacak bir performansla yola devam ettiklerini bildirdi.

Şimşek, yazılı açıklamasında, mayıs ayı bütçe rakamlarını değerlendirdi.

Mayısta güçlü bütçe performansını sürdürmeye devam ettiklerini belirten Şimşek, bütçenin söz konusu ayda 1,6 milyar lira fazla, ocak-mayıs döneminde ise 2,4 milyar lira açık verdiğini ifade etti.

Hem mayıs ayı hem de ilk beş aylık bütçe gerçekleşmelerinin, geçen yıla göre daha güçlü olduğunu vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Zira 2014 yılı mayıs ayında bütçe fazlası 1,5 milyar lira, ocak-mayıs döneminde ise bütçe açığı 2,8 milyar lira idi. 2015 yılı ocak-mayıs döneminde bütçe açığı yıl sonu hedefi olan 21 milyar liranın sadece yüzde 11,5'ine denk gelmektedir. Bu güçlü performans en büyük ticaret ortağımız olan AB'de devam eden ekonomik sorunlar, bölgedeki jeopolitik gerginlikler, finansal piyasalardaki dalgalanma ile iç talepteki nispi yavaşlamaya rağmen elde edilmiştir.

Hedefe oranla düşük seyreden büyümeye rağmen bütçe hedeflerini rahat bir şekilde tutturacak bir performansla yolumuza devam ediyoruz. Her zaman olduğu gibi mali disiplini devam ettirdik. Son 5 ayda da ülkemizin orta-uzun dönem istikrarını ve menfaatini önceliklendirdik, seçim ekonomisi asla uygulamadık. Bunların Türk siyasi tarihine örnek teşkil edeceğini umuyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hakkıhakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    eyt nin hakkını yediniz hala yiyiyorsunuz.oy oranlarını düşürdünüz ne kadar başarılısınız acaba
    Cevapla