Ekonomi yönetiminden ilk açıklamalar

Seçim sonrası ortaya çıkan tablo tüm gözleri ekonomiye çevirdi. Bugün ise ekonomi yönetimiden peş peşe açıklamalar geldi.

Ekonomi yönetiminden ilk açıklamalar
Ekonomi yönetiminden ilk açıklamalar
GİRİŞ 08.06.2015 11:58 GÜNCELLEME 08.06.2015 12:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmesini yaptı. Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, “Seçim sonrası piyasanın tepkisinde sürpriz yok; siyasi risk primi fiyatlanmaya başlanacak” dedi.

Şimşek, “Hiçbir koalisyon hükümeti tek parti hükümeti kadar reformist olamaz” diye ekledi.

IŞIK: SEÇİM OLMASI KAÇINILMAZ!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, "En fazla önem verdiğimiz nokta milli iradedir, milli irade böyle tecelli etmiştir" dedi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Bakan Işık, "En fazla önem verdiğimiz nokta milli iradedir. Milli irade böyle tecelli etmiştir. Bundan sonra bu tablo doğrultusunda Türkiye, özellikle hükümet kurma için bütün partiler, çalışmalarını yapacaktır. Bu çalışmaların sonucuna göre de inşallah bir hükümetin kurulması da mümkün olur. Kurulamazsa hükümet, Anayasa gereği tekrar bir seçimin olması da kaçınılmazdır" dedi.

 Bir gazetecinin "AK Parti için nasıl bir yol haritası öngörüyorsunuz" şeklindeki sorusuna Bakan Işık, "Şu anda bunları konuşmak için buradayız. Bunun için şu anda bir açıklama erken olur" yanıtını verdi.

 Koalisyon ihtimalinin sorulması üzerine ise Işık, şunları kaydetti:

 "Dün sıcağı sıcağına yapılan açıklamaların tamamı hissiyat açıklamalarıdır. Önümüzdeki günlerde biraz daha sağduyulu açıklamalar gelebilir, ona göre biraz ihtiyatlı konuşmakta fayda var. Çünkü dün akşam sayın Bahçeli'nin açıklaması da CHP ve HDP'nin açıklaması da biraz seçim sonrasının sıcaklığıdır. O sıcak atmosferin içerisinde açıklamalar diye değerlendiriyorum."

YILDIZ: SONUÇ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR

Bakanlar Kurulu toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'nde gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız da seçim sonuçlarını yorumladı.

"Sandıktan çıkan sonuç başımızın üstünedir, AK Parti mesajı alacak" dedi. Koalisyon sorularına ise "AK Parti bir başka partinin söyledikleri üzerine yola çıkmaz ama dengeleri gözetir" yanıtını verdi.

YILMAZ: HALKIN KARARINI SAYGI İLE KARŞILARIZ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim sonuçlarına ilişkin, "Halkımızın kararını ancak ve ancak saygı ile karşılarız" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, seçimin ardından Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunan Yılmaz, "Halkımızın kararını ancak ve ancak saygı ile karşılarız. Seçimlerde AK Parti için yüreği çarpan, ter döken tüm teşkilatımıza ve seçmenlerimize şükranlarımızı sunarız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 5
  • halk 8 yıl önce Şikayet Et
    el kahhar nedir bilirmisiniz....!
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    felaket tellallığı kimseye bir şey kazandırmayacaktır.
    Cevapla
  • Yusuf- 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle erken seçim. Koalisyon Ak partiyi bitirir.
    Cevapla
  • sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp silah zoruyla oy aldı doğudaki halk can korkusuyla çaresizce hdp ye oy verdi. Devlet gereğini yapmazsa eşkiyada gelir o halka herşeyi yapar, ayrıca akp doğuda kimsenin tanımadığı yada nefret ettiği insanları aday gösterdi
    Cevapla
  • kriz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ecevit krizleri aklima geldi
    Cevapla