Babacan: Hapis cezasına dönmek olacak iş değil

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Karşılıksız çek konusunda tekrar hapis cezasına dönmek olacak iş değil'' dedi.

Babacan: Hapis cezasına dönmek olacak iş değil
Babacan: Hapis cezasına dönmek olacak iş değil
GİRİŞ 06.06.2015 11:30 GÜNCELLEME 06.06.2015 11:31
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin tasarruf oranlarının kendi büyümesine yetmediğini belirterek, "Kendi mevduatımız kendi büyümemizi finanse etmiyor. Dışarıdan finansman girişinin düzenli olarak devam etmesi ise ancak istikrarla mümkün olur" dedi.

''HAYRA ALAMET DEĞİL''

Amerikan Merkez Bankasının (Fed) para politikalarındaki belirsizliğin yanı sıra Avrupa Merkez Bankasının (ECB) para politikalarında gevşemeye gitmesinin avro/dolar paritesini şiddetli bir şekilde dalgalandırdığını ifade eden Babacan, bu dalgalanmaların hayra alamet olmadığını dile getirdi.

''BİZİMLE ÇOK UĞRAŞIYORLAR''

Hem nüfusunun büyük bir bölümünün Müslüman olduğu ve kendi içinde güven ve istikrarın sağlandığı neredeyse tek ülkenin Türkiye olduğunun altını çizen Babacan, "Ama bizimle de çok uğraşıyorlar. Türkiye'nin dünyada yükselen profilinden rahatsızlık duyanlar oldu" diye konuştu.

"HAPİS CEZASINA DÖNMEK OLACAK İŞ DEĞİL"

Konuşmasının ardından sanayicilerin yazılı olarak ilettiği soruları yanıtlayan Babacan, yeni çek uygulamasına ilişkin bir soru üzerine dün karekodlu çekin lansmanını yaptıklarını anımsattı.

Karekodlu çek uygulamasının yaygınlaşmasıyla çek konusundaki sorunların büyük oranda çözüleceğini dile getiren Babacan, "Karşılıksız çek konusunda tekrar hapis cezasına dönmek olacak iş değil. İtibarlı çeklerin kabul edilip olmayanların kabul edilmeyeceği bir döneme girilecek" dedi.

YORUMLAR 20
  • e e 8 yıl önce Şikayet Et
    vallahı haramı helalı ogretın kı o zaman cek de odenır allah korkusundan haramda yenmez
    Cevapla
  • EDİP 8 yıl önce Şikayet Et
    Millet olarak birlik ve beraberlik zamanı.Daha çok çalışmalı üretmeli katma değer yaratmalıyız.Miskin miskin devletten beklersek yandık .Yunanistan gibi.
    Cevapla
  • eng 8 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan çalıştığının karşılığını almak karşılgını almadan iş yaparsanda iflas edersin
    Cevapla
  • afyonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanin tuzu kuru cekin cezasi olmayinca saglam esnefta sahtekar oluyor onun icin acilen hapis cezasi tekrar konulmali ve hic olmazsa caydirici oluyor
    Cevapla
  • ramiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Çeki karşılıksız çıkanı atacaksın hapise ne zaman ödediyse o zaman çıkaracaksın.Bu kadar basit.Böylece kimsede mağdur olmaz.Biride diyorki hapise girse nasıl ödeyecek.Diyorum ki ödemeye niyeti olanın çeki zaten karşılıksız çıkmaz.
    Cevapla
  • M.Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    çekle ticaret kalksın , herkes ayağını yorganına göre uzatsın , çek ile ticaret dünyanın neresinde var ,olanda zaten banka karşılıklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle