Memurun gözü haziranda! Zam geliyor

Memurlar, haziranda fiyatların sabit kalması veya yüzde 2,2'den daha az düşmesi halinde bile temmuzda enflasyon farkı alacak.

Memurun gözü haziranda! Zam geliyor
Memurun gözü haziranda! Zam geliyor
GİRİŞ 03.06.2015 12:23 GÜNCELLEME 03.06.2015 13:20
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Toplu sözleşmeye göre, yılın ikinci yarısında yüzde 3 zam alacak devlet memuru ve emeklilerinin gözü, ilk 5 aydaki enflasyonun yüzde 5,30 olarak gerçekleşmesinin ardından, enflasyon farkı için haziran ayı rakamlarına çevrildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarına göre, memur maaşlarına da baz teşkil eden Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE), mayısta yüzde 0,56 yükseldi, yılın ilk 5 ayındaki artış ise yüzde 5,30 oldu. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılacak yüzde 3'lük zam oranı da aşılmış oldu.

Maaşlara yansıyabilecek fark için gözler, bu ayın enflasyon rakamlarına çevrildi. Haziran ayında TÜFE sabit kalsa bile, devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, yüzde 3'ün üzerine yüzde 2,23 oranında enflasyon farkı alacak. Bu ay fiyatlarda yüzde 2,2'den daha az düşüş olması halinde bile maaşlara enflasyon farkı yansıyacak.

Sonuç olarak ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ün üzerinde gelmesi durumunda devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını temmuz ayı içerisinde alacak.

ŞİMŞEK: ENFLASYONA EZDİRMEYİZ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur maaşlarına yapılacak zamda, her bir puanın bütçeye maliyetinin yaklaşık 1,5 milyar lira olduğunu belirterek, "Ciddi bir rakam ama bizim memurumuza, emeklimize, çalışan kesimlere, dar gelirlilere taahhüdümüz var. Biz onları enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" dedi.

- Bağ-Kur ve SSK emeklileri

Öte yandan, milyonlarca Bağ-Kur ve SSK emeklisi de temmuzda, yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Maaşı bin 100 liranın altında olan emekliler, ayrıca seyyanen zamdan yararlanacak.

Enflasyon farkının ardından maaşı bin lira ve altında kalan emekliler, 100 lira daha seyyanen zam alacakken, bin lira ile bin 100 lira arasındakilere ise maaşları bin 100 liraya tamamlanacak şekilde seyyanen artış yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • asgri ucretli 8 yıl önce Şikayet Et
    hep memura asgari ücretli övey evlat öz evlat memur memurun tüm sosyal hakkı var asgarinin kıdem tazminatı fonu bile yok
    Cevapla
  • m furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    memur sen bizi rezil etti yazıklar olsun
    Cevapla
  • ademoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Memurun gözü kulağı hiç verilecek olan sadaka parasında değil
    Cevapla
  • SEMA 8 yıl önce Şikayet Et
    sn bakan kaynak nerede?
    Cevapla
  • Pusat 8 yıl önce Şikayet Et
    Isciyim hakliyim sizde işçi olsaydiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle