Dev fabrikaya çalışacak işçi bulunamıyor

Çankırı'daki granit fabrikası için 1100 lira başlangıç ve 1500 lirayı bulan maaşlarla çalışacak bine yakın işçi bulunamıyor.

Dev fabrikaya çalışacak işçi bulunamıyor
Dev fabrikaya çalışacak işçi bulunamıyor
GİRİŞ 01.06.2015 14:40 GÜNCELLEME 01.06.2015 14:46
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Kurşunlu ilçesinde yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekare kapalı alana sahip granit fabrikasında, verilen iş ilanlarına yeterli müracaatın olmamasının sıkıntısı yaşanıyor.

Fabrikanın üst düzey yöneticisi Kenan Çebi, 660 kişinin çalıştığı fabrikada acil olarak bin kişiye daha ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bölgede personel konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarına işaret eden Çebi, "Çankırı, Karabük ve Kastamonu ile ilçelerinden eleman bulmaya uğraşıyoruz. Türkiye İş Kurumu aracılığıyla 81 ilde yaptığımız duyurulardan sonuç alamadık, Gürcistan'dan bile işçi getirmeye çalışıyoruz. Amacımız, bu tesisi tam kapasite çalıştırmak" diye konuştu.

Çebi, kent dışından gelecek işçilerin barınma sorununun da olmadığına belirterek, şöyle konuştu: "İnsanlar 'iş bulamıyoruz' diyor, biz de çalıştıracak personel bulamıyoruz. Nasıl işsizlik var anlayamadık? Fabrikamızdaki tesislerde yaklaşık 300 kişiyi barındırabilecek konutlarımız var. Gelecek işçilerin konaklaması için TOKİ 900 konutluk proje başlattı. Kalacak yer problemi yok. İşçilerin hepsi sigortalı. Fabrikada tecrübesiz eleman bin 100 lira maaşla başlıyor. Kalifiye elemanlara da bin 500 lira ödüyoruz. İnsan arıyoruz, vasıflı ya da vasıfsız önemli değil. Biz burada bir nevi okul gibiyiz, gerekirse personeli yetiştiririz."

Mühendislere de ihtiyaçları olduğunu dile getiren Çebi, "Teknoloji ağırlıklı bir fabrikayız. Mühendislere de iş imkanı sağlamak istiyoruz. Kimya, elektrik, elektronik, makine, endüstri, çevre ve seramik mühendislerine ihtiyacımız var. Mühendislerin tecrübesiz olanlarına 2 bin lira, tecrübelilerine 3 bin lira maaş veriyoruz" ifadesini kullandı.

Çebi, fabrikanın İsrail, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Romanya, Fransa, İngiltere, Amerika ve Yunanistan'a ihracat yaptığını, yıllık üretim kapasitelerinin de 90 milyon metrekare olduğunu vurguladı. Şu an 12 milyon metrekare üretim yaptıklarını belirten Çebi, personel eksiklerini gidererek öncelikle 30 milyon metrekarelik, ardından tam kapasite üretim yapmak istediklerini kaydetti.

YORUMLAR 106
  • ayıp. 8 yıl önce Şikayet Et
    eylem yapmadan maas alamiyoruz.
    Cevapla
  • muss 8 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek işçilere kardeş tavsiye si sakın gelmeyin biz magdur olduk aile hayatımız bitti alın terimiz verilmedi bunlar müslüman degil
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ağır işçilik olan bir fabriakada 1100 tl maaş la heralde kimse çalışmaz. en az 2000 TL olmalıdır. Bunun dışında dalga geçer gibi 2000 TL müdendis maaşı demişsiniz. Hangi mühendis 2000 Tl ye çalışır akıl karı değil. Hem fiyatlar çok düşük hem de işçi bulamıyoruz diyorsunuz. İşçiye 2000-3000 Mühendise 4000-6000 arasında fiyat teklif edin bakalım buluyormusunuz bulamıyormusunuz...
    Cevapla
  • Yalan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu fabrikaya insanların güvencesi yok 5 6 ay maaş ödeme bi çok işçiyi habersiz çıkart tazminatlari ödeme sonra işçi bulama
    Cevapla
  • ekmekci 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş 30 yıldır çalışırım ne işçisinden memnun patron nede patronundan memnun işçiye rastladım... her ikisi de her zaman daha fazlasını ister... düzen böyle insanlar kanaatsiz. ve nankör. paylaşmak yok, olsaydı bu ülkede fakir olmazdı. inanlar arasında adalet yok, buda dünyanın düzeni işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle