Babacan: Yunanistan'ın durumuna düşebiliriz

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmirli işadamlarına konuştu, 'siyasi istikrar' ve 'güven' vurgusu yaptı.

Babacan: Yunanistan'ın durumuna düşebiliriz
Babacan: Yunanistan'ın durumuna düşebiliriz
GİRİŞ 27.05.2015 21:14 GÜNCELLEME 27.05.2015 21:14
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Babacan, seçim öncesi muhalefet partilerinin emekli maaşları ve asgari ücret vaatlerinin Türkiye'yi borç batağındaki Yunanistan'ın durumuna düşürebileceğini söyledi.

'TÜRKİYE'Yİ YUNANİSTAN'IN DURUMUNA DÜŞÜRECEK VAATLER'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de seçim öncesi bazı siyasi partilerin vaatlerinin Türkiye'yi Yunanistan'ın durumuna düşürebileceğini iddia etti.

Babacan şunları söyledi:

"Yunanistan har vurup harman savurmanın bir ülkeyi ne hale getirdiğini izliyoruz. 100 bin memuru işten çıkardılar. Bol keseden atmak kolay, AB kredileri ile yapmak kolay. Her gün gazetelerde Yunanistan'ın çarşaf çarşaf borç ödemelerini okuyorsunuz. Şimdi bakıyorum bazı siyasi partiler de Türkiye'yi bugün olmazsa iki üç yıl sonra Yunanistan'ın durumuna düşürecek vaatlerde bulunuyorlar. Yunanistan da öyle yapmış zamanında, popülist vaatler savurmuş. AB üyesi olmasına rağmen sırtını oraya dayamasına rağmen şu anda da sıkıntıda. İbret alınması için söylüyorum, dikkat etmek lazım. Gerçekçi olmak lazım. Biz emeklilerimizden, asgari ücretten söz ediyorsak reel satın alma gücü çok önemi. Önemli olan paranın satın alma gücü. Enflasyon gelir o parayı alır götürür. 12 yıl paranın satın alma gücünün arttığı bir dönem oldu. Bir aylık maaşla alınan satın alma gücü arttı. İstikrar olmadığında koalisyonlar döneminde tablo nasıl hızla bozulabiliyor görüyorsunuz."

Babacan'ın işadamlarının gelen soruları yanıtladığı bölüm kendi isteği üzerine basına kapalı gerçekleşti.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım istikrar adına siz mutlu olun biz 949a alışmışız
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali Babacan'ı anlamak çok zor..
    Cevapla
  • mertt 8 yıl önce Şikayet Et
    hani ekonomimiz cok iyiydi ? ne demek yunanistan oluruz talihsiz bir acıklama olmus
    Cevapla
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl okuyorsun anlamıyorum??? Muhalefetin verdiği vaatlerle bol keseden atıp yola çıkarsak , 2 sene sonra yunanistan gibi oluruz diyor adam!
    Cevapla
  • Talihsiz derken 8 yıl önce Şikayet Et
    334 öğretmenin hepsine kadro vereceği vadinde bulunan parti, sınıfları öğretmen öğrencilerle mi dolduracak. Gelirin 15bin tl bile olsa harvurup harman savurunca ne faydası var 15binlira almanın. Akıllı ol biraz. Popülist bi partiden dem vuruyorsun biraz.
    Cevapla
  • okanx34 8 yıl önce Şikayet Et
    kılıçtaroğlu merkez projesini alıp yunanistana gitsin çiprasla birlikte yunanistanı kurtarsınlar görelim.
    Cevapla
  • keskin kılıç 8 yıl önce Şikayet Et
    tüm çalışanlar kredi kartlarının limitlerini 500tl indirsin gerekirse bıraksın kredi kartı bu ülke insanına yapılan bir prangadır. birde modacılık var yeni bir şey çıktımı hemen alıyoruz yazıktır bu paralara
    Cevapla
  • değişen ne 8 yıl önce Şikayet Et
    A cancağızım eskiden bu ülkede alışverişler harman vadeli güz vadeli yapılırdı. Değişen bir şey yok, ha kredi kartı ha harman vadeli alışveriş ikisi de geleceğe borç yazdırma değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle