Şimşek: Meydanlarda buna sarılmışlar zavallılar

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, makam araçlarının maliyetine yönelik "çerez parası" benzetmesine muhalefetten gelen eleştirilere yanıt verdi.

Şimşek: Meydanlarda buna sarılmışlar zavallılar
Şimşek: Meydanlarda buna sarılmışlar zavallılar
GİRİŞ 26.05.2015 12:23 GÜNCELLEME 26.05.2015 12:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

aliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek, muhalefetin makam araçlarına yönelik "çerez parası" benzetmesine yönelik eleştirilerine yanıt verdi:

"Zavallılar bunu meydanlarda kullanıyorlar. Kamuda şu anda makam aracı olarak tanımladığımız, devletin yüksek erkanına, yargı erkanına 471 taşıt tahsis edilmiştir. Toplam kamudaki araç sayısı devletin 115 bin. Bunun sadece 471'i böyle. Bunun devlet bütçesindeki yeri yüz binde 1 bile değil. Bunun ne kadar küçük olduğunu söylemek için bu örneği verdim, meydanlarda buna sarılmışlar. Makam aracı bir nolu listede yer alan 471 adettir. Kamudaki 115 bin aracın ne kadar birincisi sınıf, 471 tanesi. Bu araçların bütçe içindeki payına on binde 1 dahi olsa bir şey değil. Bunu bir de meydanlarda kullanıyorlar yazık..." dedi.

"KEŞKE EKONOMİ KONUŞULSA..." 

Şimşek, muhalefetin ekonomik vaatlerine yönelik de konuştu ve şöyle dedi:

"Keşke ekonomi konuşulsa, ekonomi politikaları yok, kafaları karışık. iç tutarsızlıklar arz eden bir sürü temenni listeleri var. Ben işsizliği 2019'da bitireceğim diyor. Kendi programlarından haberleri yok. Tutarsızlık diz boyu. Peki CHP kendilerine alınan Mercedes'le ilgili ne yaptı. İzmir'de taşeron işçilerle büyük sorunlar yaşadı. Aile sigortası yapacaktı. Yapamadı. Samimiyeti konusunda ciddi bir sorun var. Ekonomi politikaları ve vaatleri içi boş ve çoğu da yalan üzerine kurulmuştur."

BU İŞ HESAP İŞİDİR, İYİ YÖNETİM İŞİDİR

Şimşek, muhalefet partilerinin vaatlerine yönelik "Bu işler hesap işidir, iyi yönetim işidir" dedi.

YORUMLAR 1
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bu Adamı seviyorum
    Cevapla