Şimşek: Üçte biri uygulansın Türkiye krize girer

Maliye Bakanı Şimşek, muhalefet partilerinin vaatlerinin üçte birinin uygulamaya konulması halinde Türkiye'nin krizine gireceğini söyledi.

Şimşek: Üçte biri uygulansın Türkiye krize girer
Şimşek: Üçte biri uygulansın Türkiye krize girer
GİRİŞ 20.05.2015 12:30 GÜNCELLEME 20.05.2015 13:25
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Mehmet Şimşek, A Haber televizyonunda katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Emekli maaşları konusunda ise 1990'lı yıllarda izlenen popülist politikaların sisteme zarar verdiğini anlatan Şimşek, Türkiye'nin söz konusu yıllarda akıllı politikalar yürütmesi halinde bugün emeklilere 1-2 değil, 12 maaş ikramiye verilebileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun da o yıllardaki popülist politikalara karşı, "kaynağınız nerede" sorusunu yönelttiğini hatırlatan Şimşek, "Bugün ise seçimi kazanmak, milleti kandırmak için bol keseden atıyor. SGK, bu sene bütçeden para vermezsek, maaş ödeyemez. Biz bütçeden SGK'ya 80 milyar para aktaracağız ki maaşlar ödensin" ifadelerini kullandı.

- "Popülizmin sonu bu..."

 

 

Yunanistan'daki mevcut hükümetin de zihniyet olarak CHP, MHP ve HDP'den farklı olmadığını dile getiren Şimşek, söz konusu hükümetin de aynı zihniyetle, aynı popülist söylemlerle iktidara geldiğini bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yunanistan Maliye Bakanı'nın geçtiğimiz günlerde bir konuşmasını dinlediğini belirterek, "Diyor ki 'Biz emekli maaşlarını ödeyemeyebiliriz. O nedenle bizim tercihimiz, IMF'ye olan borçları ödemeyerek, iflası kabullenelim ama hiç olmazsa emekli maaşlarını şimdi ödeyelim.' Bakın, popülizmin sonu bu" dedi.

"SGK'ya para aktarmazsanız, Türkiye Yunanistan'a mı dönecek" sorusu üzerine de Şimşek, Türkiye'nin Yunanistan'a dönmediğini, çünkü işleri iyi yönettiklerini söyledi.

- "Türkiye bir koalisyona gitsin, bugünlerini mumla arayacaklar"

Muhalefet partilerinin vaatlerinin üçte birinin uygulamaya konulması halinde, Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde ödemeler dengesi krizine gireceğini, borçların ve faizlerin yükseleceğini vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Bugünkü faizi, ekonomik şartları beğenmeyenler, bugünkü durumundan şikayet edenler, AK Parti'yi resimden çıkart, Türkiye bir koalisyona gitsin, bugünlerini mumla arayacaklar. Türkiye'de istikrar bir bozulsun, bu konjonktürde... Yani Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artıracağı, Ortadoğu'nun kaosta olduğu bir dönemde, Türkiye bir koalisyon riskiyle karşı karşıya kalsın, Türkiye bırakın bugünleri aramayı, 90'lı yıllara çok hızlı döner, açık ve net olarak. Yunanistan'ın halini şu nedenle örnek verdim. Orada da çok popülist bir hükümet, 'Ben geleceğim, işten atılan tüm memurları işe alacağım, emeklilere ikramiye vereceğim, Avrupa'yı dinlemeyeceğim, doğruları yapacağım' dedi. Ne oldu? Şimdi tıpış tıpış Avrupa'dan para dileniyor. Bakın yakında KDV'yi yüzde 23'e çıkaracaklar, şu anda o konuşuluyor Yunanistan'da ve yakında muhtemelen, Avrupa ile anlaşamazlarsa, maaş ödeyemeyecekler."

YORUMLAR 17
  • baskentli 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu kirli ittifak onu istiyor sayin bakanim...
    Cevapla
  • kulak misafiri 8 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankası 1 senede 15 milyar dolar piyasaya sürdü 135 milyardan 120 milyara indi doların degerlenmesinden kaybı chp diger partilerin verdigi vaatleri ülkeyi tam batarır merkes bankasındaki parayı savurdugu zaman bu ülke yine imf görür yunanistan ve avrupa ülkeleri gibi olmamız işten degil başkanlık sistemi ile bu ittihati terakki cemiyetinin çocuklarını hürriyeti abideye gömmemiz lazım artık çocuklarımızın istikbali için şart
    Cevapla
  • Denizci 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten dünyada kriz var...Maliye bakanına katılıyorum
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    25 yaşından küçükleri belki kandırılar lafla. Büyükleri zor. Daha dün gibi istanbulda elllerde leğenlerle sokaklarda 3-4 gün su peşinde koşulan günler. Çok değil chp nin istanbulu yönettiği 20-25 sene evveli
    Cevapla
  • Emekli Dede 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın maliye bakanım, Bu sözkonusu siyasi partiler chp,mhp,bdp,palalel ve vb.leri TÜRKİYE de her türlü kiriz çıkarmak için ellerinden geleni zaten yapıyorlar.....ONLAR KONUŞUR..AK PARTİ YAPAR..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle