Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası PPK toplantısı sona erdi. Açıklanan Mayıs ayı faiz kararına göre ise faizlerin sabit bırakıldığı görüldü.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
GİRİŞ 20.05.2015 13:59 GÜNCELLEME 20.05.2015 17:35
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı bugün yapıldı. Toplantıdan Mayıs ayında da faizlere dokunulmaması yönünde karar çıktı.

Banka politika faizini yüzde 7,50 düzeyinde tutuyor. Faiz koridoru yüzde 7,25 ile yüzde 10,75 seviyesinde bulunuyor...

4. KEZ SABİT BIRAKTI

2015 yılının beşinci PPK toplantısını gerçekleştiren Merkez Bankası bu kararı ile faiz oranlarını üst üste 4. kez değiştirmemiş oldu. Alınan karar sonrasında mayıs ayında politika faizi yüzde 7,5'te sabit bırakıldı.

DEĞİŞİKLİK ÖNGÖRÜLMEMİŞTİ

Analistlerin tamamı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından bugün gerçekleştirilecek toplantıda haftalık repo faizinde değişiklik yapılmayacağını öngörmüştü.

KURDAKİ OYNAKLIK İYİLEŞMEYİ SINIRLIYOR


Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, döviz kurlarında son dönemde yaşanan oynaklıkların enflasyon raporunda belirtildiği gibi, çekirdek enflasyondaki iyileşmeyi sınırlandırdığı belirtildi.

ENFLASYONDA İYİLEŞME SAĞLANANA KADAR TEMKİNLİ DURUŞ SÜRECEK

Önümüzdeki dönemde para politikası kararlarının enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacağını da belirten Merkez yaptığı açıklamada ''Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruş sürdürülecektir.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • CİO 8 yıl önce Şikayet Et
    youtube den Bi Simit yazın okuyun veya dinleyin tüm gerçekleri görün
    Cevapla
  • Arif Karakaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamı asacak mısınız la? Siyahların arasına sokup hedef tahtasına oturtmuşsunuz...
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Faizler indiği zaman dövizdeki artışa nasıl dur diyeceksiniz. Merkez Bankasının bu temkinli duruşu gayet yerinde bir karar.
    Cevapla
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    Faiz tabiki günah o adam bilmiyor mu faizleri düşürmeyi iktisadi bilginiz yok orda burada yorum yapmayin merkez bankasi ole hükümetin cani faiz indirmek istiyor deyince faiz indirel diyen bi kurum degil
    Cevapla
  • bigmücahid2002 8 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haram, haram ateştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle