Şimşek: Enflasyonu yüzde 5'in altına çekeceğiz

Bakan Şimşek, enflasyonun reformlar ile yüzde 5'in altına çekileceğini söylerken muhalefetin vaatlerine Yunanistan örneği ile cevap verdi.

Şimşek: Enflasyonu yüzde 5'in altına çekeceğiz
Şimşek: Enflasyonu yüzde 5'in altına çekeceğiz
GİRİŞ 18.05.2015 12:38 GÜNCELLEME 18.05.2015 12:41
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Şİmşek, enflasyonun yapısal reformlar ile yüzde 5'in altına çekileceğini belirtirken, muhalefetin seçim vaatlerinede değinerek; Yunanistan örneğini verdi ve Türkiye'nin de Yunanistan gibi olmaması gerektiğini söyledi.

YÜZDE 5'İN ALTINA ÇEKECEĞİZ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapısal reformlar ile enflasyonun yüzde 5'in altına indirileceğini söyledi. Bakan Şimşek, yapısal reformların çok ince bir şekilde düşünüldüğünü ve hangi kurumun nereden ne yapacağına kadar tüm planlamaların yapıldığını söyledi.

YUNANİSTAN ÖRNEĞİ

Muhalefetin bol keseden yapamayacağı vaatlerde bulunduğunu söyleyen Bakan Şimşek muhalefetin vaatlerinin bütçeyi 10'na katlayacağını söyledi. Yunanistan örneğini veren Bakan Şimşek, orada oldukça popülist söylemlerle bir partinin seçim kazandığını ama şimdi harıl harıl para aradığını ve çok yakında da IMF'nin kapısına gideceğini söyledi. Bakan Şİmşek, Türkiye'nin de Yunanistan gibi olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretin düşük olduğunu ama ülkenin zenginleştikçe artıcağını söyleyen Bakan Şimşek, Türkiye'nin AK Parti hükümetleri döneminde inanılmaz bir başarı elde ettiğini söyledi.

KÜLLİYEN YALAN!

Bir anamuhalefet partisi liderine  ''Yalan atıyor'' demeyi kendine yakıştırmadığını söyleyerek sözlerine devam eden Bakan Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun ''Mücevherde vergi sıfırlandı'' iddiasının külliyen yalan olduğunu söyledi.

''BUGÜNLERİ MUM İLE ARARDIK''

Ekonomide bir kaç yıldır bir yavaşlamanın olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, ''Türkiye'de güçlü bir istikrarın olmamış olsaydı, atlatılan badirelerde Türkiye'nin bugünleri mum ile arayacaktı.'' dedi.

DOLAR TÜM PARA BİRİMLERİNDE YÜZDE 20 DEĞER KAZANDI

Küresel anlamda dolara baktığımız zaman, Amerika'daki bir takım verilerin fiyatlandığını söyleyen Bakan Şimşek, Türkiye'ye bakıldığında Türk Lirasının dolar karşısında bir miktar değer kaybı olduğunu belirterek, ''Bu değer kaybında herkesin Merkez Bankası'nın bu işte rolü olduğunu sandı. Dolar tüm para birimlerinde yüzde 20 değer kazandı. Bu içerideki tartışmaların faturası değil. Merkez Bankası para politikasında sıkı duruşunu devam ettirdi.'' dedi.

''KUR ÖNGÖRÜSÜNDE BULUNMAM''

Kur konusunda öngörüde bulunmayacağını çünkü kurun öngörülebilir olmadığını söyleyen Bakan Şimşek, bu zamana kadar yapılan öngörülerinde pek tutarlı olmadığının görüldüğünü söyledi.

''MERKEZ BANKASI BAĞIMSIZ''

Merkez Bankası'nın bağımsız olduğunu ve güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Bakan Şimşek, hükümetin Merkez'e ciddi bir desteği olduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • ali altan 8 yıl önce Şikayet Et
    çekersiniz rüyanızda gerçek enflasyon %30 un üstünde halk perişan devlet yardımı ile geçiniyor milleti sefalete sürüklediniz yazık çok yazık.
    Cevapla
  • nankörler 8 yıl önce Şikayet Et
    yazılan yorumlara bakıyorumda bizim millet ne nankör milletmiş.. eski günleri ne çabuk unuttunuz ? çarşılarda ayak basacak yer yok . arabalarımızı park edecek yer yok . ama beklenti çok yüksek olursa tabii halinize şükretmezsiniz . bu nimetleri son kaç yıldır yaşadığımızıda unutmayın nankörler.... allah ıslah etsin..
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş enflasyon zenginin gelirine göre hesaplanıyor garibana göre değil market pazara gidin herşey ne kadar saklanmış biliyorumbakan pazara markete gidip fiyatları gördümü
    Cevapla
  • öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    temmuzda memura emekliye az zam vermek için bir oyun bu. zaten yüzde 2 yüzde 3 zam oluyor.onuda çok görüyorlar. hiç zam yapma ondan iyi. yüzde 3 zam veriyor. gıda on katı artıyor. hiç verme .
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen once gıda fiyatlarını düşür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle