4G ihalesi 26 Ağustos'a ertelendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "4G'ye gerek yok. 2 yıl daha sabredin, 5G'ye geçelim" açıklamaları üzerine 4G ihalesi ertelendi.

4G ihalesi 26 Ağustos'a ertelendi!
4G ihalesi 26 Ağustos'a ertelendi!
GİRİŞ 15.05.2015 09:16 GÜNCELLEME 15.05.2015 14:51
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

4G'nin ertelendiği iddiası sabah saatlerinde gündeme gelmişti. Söz konusu iddiayı Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) Başkanı Musa Savaş bu sabah attığı bir tweet ile gündeme getirmişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 26 Mayıs'ta yapılacağı duyurulan 4G ihalesinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca 26 Ağustos 2015 tarihine ertelendiğini bildirdi.

Erteleme isteğinin ana sebebi 4G / LTE alt yapısında kullanılacak cihazların, yerli üreticilerden temin edilmesi. Fakat yerli üreticiler henüz istenilen seviyede üretim noktasına erişmiş değiller. Yani ihale 26 Mayıs'ta yapılıp, hızlı bir şekilde 4G'ye geçilecekse yine yurt dışından alınan ekipmanlar kullanılacak.

4G'NİN İPTAL SİNYALİ ÖNCEDEN GELDİ

 4G ihalesinin itpal edileceği ile ilgili ilk sinyaller Yerli Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme Projesi ULAK kapsamında GSM operatörleri ile işbirliği mutabakatı imzalanırken gelmişti. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ihale tarihinin öne çekilmesinde yabancı teknolojiye daha fazla fırsat tanıyacağı gerekçesiyle büyük tepki göstermişti.

YORUMLAR 18
  • elif haberi oku da yaz 8 yıl önce Şikayet Et
    haberden bi habersiz kızcağız
    Cevapla
  • Elif 8 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı da ulemanın teknolojik ve sanayi alanındaki yeniliklere karşı çıkması neyse bu teknolojiye karşı çıkılması arasında fark varmı Akılsız yorumlar yapanlar düşünün biraz beyninizi nereye verdiniz bu kadar cahil olmayın ...
    Cevapla
  • köylü 8 yıl önce Şikayet Et
    elif herhalde senin aklından zorun var haberi nerenle okuyorsun reis 4g yi geçelim geride kaldı 5g yapalım diyor kapiş
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hehe. peki nükleerde neden daha yeni nesil varken eskisini yaptırıyoruz ve Ruslara yaptırıyoruz????? 5g konusunda tayyipi haklı cıkaran yorumun bu konuda işe yaramıyor. buna da bi kulp bulur kendini tatmin edersin.
    Cevapla
  • ahmet eren 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa 5g için Çalışıyor bize 4g yi satıp çöpten para kazanacaklar toplam 4g maliyeti 12 milyar tl bunu amorti edecek kim 5g ye yatırım yapılsa yeni teknolojiyi ve yerli sistemi kullanacaksın.avrupa DÜNYAYI sömürürken ecdadın tüp geçit hesaplarını yapıyordu
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    '5g olsun, o da yerli olsun çünkü çok stratejik bir durum yabancıların teknolojisini kullanmayalım diyor Tayyip' bunun neresinde Osmanlı var, neresinde istememe var, neresinde yanlış var, hangi kısmını anlamadın?
    Cevapla
  • AKK Rize 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcın olsun reis. 6G yi biz yapalım da görsün parleller siyonistler nasıl G yapılırmış.Reis ve Osmanlı torunu...
    Cevapla
  • Göksel 8 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden sallamayin, şu anda bizim kullandığımız 3g ile Avrupa'daki 4g nin hiç farkı yok, hatta bizim 3g daha hızlı diyebilirim. Almanya'dayken 4g kullandım ki her yerinde yok 4g, birçok yerde 3g hatta 2g olan yerler de var. Bizim 3g nin heryerde stabil çalışması, bir çok ülkeden daha kuvvetli. Bu 4g ye geçildiginde ki 3g nin ne kadar zorlukla yayıldığını bir düşünün, bu durumda hiç bulaşmadan 5g için hazırlık yapmak çok mantıklı.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünya yıllardır 4g kullanıyor günaydın beyler 3.köprü 25 yıl gecikdi 4g on yıl gecikse ne yazar burası Türkiye
    Cevapla
  • ahmet eren 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar kafan çalışdığını göstermek için konuşmana gerek yok .saçmalama yeter
    Cevapla
  • Kaan 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünya 4G kullanıyormuş saysana hangi ülkerler kullanıyor, hangi şehirlerinde kullanıyor ?, ha bide 3.köprü25 yıl geçikti derken neye göre 25 yıl ? ya Allah aşkına sırf yorum yapmak içinmi yazdın yoksa ırf AKP düşmanlığımı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle