Zeybekçi: Vatandaş 7 haziran sonucunu algılıyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, piyasaların bu hafta rahatladığını gördüklerini belirterek, 8 Haziran'mış gibi davrandıklarını söyledi.

Zeybekçi: Vatandaş 7 haziran sonucunu algılıyor
Zeybekçi: Vatandaş 7 haziran sonucunu algılıyor
GİRİŞ 14.05.2015 17:07 GÜNCELLEME 14.05.2015 17:07

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, piyasaların bu hafta rahatladığını gördüklerini belirterek, "Vatandaşın 8 Haziran'ı algıladığını ve 8 Haziran'mış gibi davranmaya başladığını görmekten dolayı da son derece mutluyuz, memnunuz" dedi.

Zeybekci, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Tavas ilçesinde, esnafları ziyaretinin ardından çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti, partisinin ilçe seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra kale Kale ilçesine geçen Bakan Zeybekci, belediyenin Denizli - Muğla karayolu üzerinde yaptırdığı turizm ve alışveriş merkezini inceledi, inşaat işçileri ile fotoğraf çektirdi.

İşçilerle sohbet

Zeybekci, ilçe merkezinde esnafı ziyareti sırasında inşaat malzemeleri satan bir işyerinde kamyondan tuğla ve kiremitleri indiren işçilerle konuştu.

İşçilerden birinin, "askerle uğraştıklarını, terör olayları" olduğu yönündeki sözlerine karşılık Bakan Zeybekci, "Benim askerimin, ordumun namerdin silahına namerdin helikopterine, namerdin uçağına muhtaç kalmaması için çalışan tek bir parti vardır, hükümet vardır, AK Parti hükumeti vardır" açıklamasını yaptı.

Bir başka işçinin, işçilerin durumu ve çalışma koşullarını sorması üzerine Zeybekci, "Denizli'de sigortalı çalışan sayısı 2002'de 90 binin altındaydı, şimdi 200 bine yaklaştı. On yılda iki mislinden fazla artmış çalışan sayısı. 2002 yılında bu memlekette asgari ücretin dolar karşılığı ile şimdiki asgari ücretin dolar karşılığı, o günkü asgari ücret 100 lira ise 214 lira. Dolar karşılığı. Dolar bu kadar artmasına rağmen" şeklinde konuştu.

"Bu hafta piyasaların rahatladığını görüyoruz"

Seçim kaygısıyla hareket etmediklerini ve etmeyeceklerini vurgulayan Zeybekci, şunları söyledi:

"AK Parti olarak bugüne kadar, belediye başkanlığımız döneminden beri söylediğimiz asla ve asla seçim kaygısı ile hareket etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Geçtiğimiz hafta da söylediğimiz bir şey vardı, seçimlerle ilgili 7 Haziran sonuçlarını vatandaşlarımız algılamaya başladığı andan itibaren, bunların sonuçlarını daha net bir şekilde görmeye başladığı andan itibaren piyasaların rahatlayacağını, o spekülatif amaçlı, o köpük bölümünün ortadan kalkacağını söylemiştik. Bunu 10 gün önce söylemiştik. Hamdolsun, bunların bu hafta rahatladığını görüyoruz. Vatandaşın 8 Haziran'ı algıladığını ve 8 Haziran'mış gibi davranmaya başladığını görmekten dolayı da son derece mutluyuz, memnunuz. Bizim için artık alıştığımız, 10'uncu defa girdiğimiz bir seçim kampanyası. Vatandaşlarımızla bir şenlik havası içinde kampanyamızı gerçekleştiriyoruz."