Türkiye için bir numaralı riski açıkladı

Standard & Poor's'un (S&P) Ülke Notu Direktörü Frank Gill Türkiye için önemli açıklamalarda bulundu

Türkiye için bir numaralı riski açıkladı
Türkiye için bir numaralı riski açıkladı
GİRİŞ 11.05.2015 12:03 GÜNCELLEME 11.05.2015 12:03

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Ülke Notu Direktörü Frank Gill, "Türkiye’de enflasyonun 2016'da yaklaşık yüzde 6.4'e gerileyeceğini ve orta vadede yüzde 6.0-6.5'ta kalacağını öngörüyoruz" dedi.

Gill’in açıklamalarında öne çıkan noktalar şöyle;

TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK KAZANIM

Gill, "Türkiye’de manşet enflasyonun büyük kısmının sorumluluğu yüksek ve oynak gıda fiyatlarıyla artan yapısal enflasyonda" dedi. S&P/Gill, "Eğer hükümet tarımsal sektör reformlarına odaklanmaya başlarsa, Türkiye için büyük bir kazanım olacağını düşünüyoruz" dedi.

KURDA OYNAKLIK YAŞANACAK MI?

S&P/Gill, "Fed’in politika duruşundan çıkmaya başlamasıyla Türkiye’de kurda oynaklık beklemenin gerçekçi olduğunu düşünüyorum" dedi.

TÜRKİYE’DEKİ BİR NUMARALI RİSK

S&P/Gill, "Türkiye için bir numaralı riskin ödemeler dengesi şoku olduğunu düşünüyoruz" dedi. S&P/Gill, "Türkiye’de para politikası yapısı diğer gelişmekte olan ekonomilere kıyasla daha az etkin" dedi.

MERKEZ ZARAR GÖRÜYOR

Gill Merkez Bankası’na yönelik de açıklamalarda bulundu. Gill,” Merkez Bankası üzerinde baskının arttığı gözleniyor. Baskılar sonucu MB'nin bağımsızlığı zarar görüyor” dedi.