CHP ve MHP'nin vaadini yalanlayan rakamlar

Enerji Bakanı Taner Yıldız, muhalefet partilerinin enerji alanındaki vaatlerini eleştirdi. Yıldız muhalefete şu soruyu sordu:

CHP ve MHP'nin vaadini yalanlayan rakamlar
CHP ve MHP'nin vaadini yalanlayan rakamlar
GİRİŞ 04.05.2015 16:00 GÜNCELLEME 04.05.2015 16:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Conrad Otel'de düzenlenen “Enerji Arenası Değişen Dinamikler” başlıklı toplantıya katıldı.

Toplantıda basın mensuplarının soruların yanıtlayan Bakan Yıldız, siyasi partilerin enerji alanındaki seçim vaatlerini de eleştirdi.

"BENZİN VE MOTORİNİ HERHALDE TÜPRAŞ'IN KAPISINDA BİDONLA TESLİM ETMEYECEKSİNİZ"

Taner Yıldız, “MHP biraz daha insaflı davranmış ama Türkiye gerçekleri ile mesafesinin uzak olduğunu söylemem lazım. 1 TL'lik bir mazot vaadinde bulunan oldu mu. Çünkü asgari ücreti 5 bin TL'ye çıkaranlar oldu. Farklı rakamlar telaffuz edenler oldu. 7 Haziran akşamında vatandaşımız her zaman olduğu gibi Türkiye'nin gerçekleri ile karşı karşıya kalacak. Yalnızca bu ülkeyi yönetmek gibi bir kaygısı, hedefi olmayan bazı insanların oturduğu yerden çay kahve içerek böyle bir taahhütte bulunmalarını doğru bulmuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği gibi TÜPRAŞ'daki maliyet 1.21 TL değil 1.41 TL'dir. 13 bini aşkın bayi ile beraber Türkiye'ye dağıtılan benzin ve motorinin herhalde TÜPRAŞ'ın kapısında bidonlarla teslim edecek hali yok. 42 kuruş da bayilerin ortalama karı var. Üste koyarsanız 1.81 TL yapıyor. KDV almıyorsunuz anladığım kadarıyla, ÖTV zaten almıyorsunuz. Ne olacak nasıl yönetilecek. 46 milyar TL civarında geçtiğimiz yıl toplanan ve vatandaşlarımıza yol, su, köprü, sağlık ocağı, hastane olarak dönen kamu harcamalarının finansmanın buradan toplanan vergilerle oluyor. O zaman bir parti yöneticisinin şunu da açıklaması lazım. Ben buraya yapılan hastane inşaatlarını durduruyorum çünkü bu vergiden vazgeçiyorum demesi lazım. Gerçekçi olalım” şeklinde konuştu.

"MHP BEYANNAMESİ CHP'YE GÖRE BİRAZ DAHA İNSAFLI"

Türkiye'de ev başına ortalama 137 kilovat-saat elektrik tüketildiğini hatırlatan Bakan Yıldız, “CHP lideri diyor ki 'Ben 230 kilovat saate kadar elektrik parası almayacağım. Bir asgari ücretlinin 4 katı kadar kazanan bir kişinin harcadığı bir rakamdır bu. Ben sayın Kılıçdaroğlu'nun yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Eğer kasten yapıyorsa durum daha da kötü demektir. 'Oradan 5 milyar TL silin, buradan 25 milyar TL silin' Bu işler böyle olmaz. Sayın Bahçeli'nin 200 kilovat-saat altında olanlardan yüzde 75 civarında ücret alacak olması her ne kadar gerçeklerle bağdaşmasa da CHP seçim beyannamesine gören biraz daha insaflı ama gerçekçi değildir.

Bizim ortalama olarak 127 kilovat-saatlik bir rakamın aynı zamanda çiftçilerimize motorin ve mazot desteği ile beraber yapılan bu işlemin toplam tutarı şu anda 11 milyar TL'ye yakındır. Çiftçimize 19 ayrı kalemde destek veriliyor. Mazot desteği bunlardan biri. O yüzden gerçekçi olacağız, inandırıcı olacağız. Vatandaşlarımız bunların hepsini ayıklayabilecek bir sağduyuya sahiptir” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu bu… Kılıçdaroğlu’nun vaatleri şu anlamlara geliyor: Ölçüsüz kredi kartı harcaması yapanların yüksek faizlerini fakir fukaraya saracak. HDP sadece Güneydoğu’daki kaçak elektriği legal hale getirecekti, Kılıçdaroğlu ise tüm zenginlere kaçak elektrik kullandıracak. Tabi bunun maliyetinin de sonunda garip gurebaya bineceğini anlamak için alim olmaya gerek yok. Garibanın sırtına binecek sadece bunlar olsa yine iyi, yıllarca faiz ve borç sarmalına saplanan ülkemizi tam düzlüğe çıkardık yatırım ve hizmet yapar hale geldik, bu kaynakları yağmalayacak, tabi hazıra dağ dayanmaz bu yetmeyecek ve daha kötüsü yıllarca kanımızı emen faiz baronlarını tekrar başımıza musallat edecek.
    Cevapla