Taner Yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na mazot yanıtı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, mazotun litresini 1,5 TL'ye indireceğini vaat eden Kemal Kılıçdaroğlu'na "Dürüst olmalıyız" dedi.

Taner Yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na mazot yanıtı
Taner Yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na mazot yanıtı
GİRİŞ 29.04.2015 12:17 GÜNCELLEME 29.04.2015 14:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongresi'ne katıldı.

Bakan Yıldız, kongrenin açılışında yaptığı konuşmasında, "Burası bir siyaset alanı değil, teknik bir çalışma ama benim bir siyasi kimliğim var" diyerek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mazotun litresinin 1.5 TL'ye indirecekleri yönündeki vaatleriyle ilgili konuştu.

Taner Yıldız, şunları söyledi;

1,21 LİRA DEDİĞİNİZ RAKAM TÜPRAŞ'IN RAFİNERİ FİYATIDIR

"Ben bir açıklama yaptım, 'biz vatandaşımıza, sanayicimize ve bütün abonelerimize dürüst davranmalıyız' diye. Mazotun, motorinin litresinin 1.5 TL'den satılacağı söylendi. Bende bir soru sordum, dedim ki 'maliyeti 1.80 TL civarında olan bir mazotu, motorini nasıl 1.5 TL'den satacaksınız? Bu vatandaşımızı aldatmak anlamına gelmiyor mu?' dedim. Bir açıklama yaptı dün Sayın Kılıçdaroğlu, 'Hayır maliyeti 1.21 TL'dir' dedi. 1.21 TL dediğiniz rakam TÜPRAŞ'ın rafineri fiyatıdır. Her halde siz Sivas'taki çiftçimize TÜPRAŞ'tan bidonlarla falan sevk etmeyi düşünmüyorsunuz. Bunun maliyeti 42 kuruştur, dağıtım ve bayi ağı, eder 1.80 TL. Benim söylediğim rakam.

ŞEFFAF VE DÜRÜST DAVRANMAMIZ LAZIM

KDV'sinin, ÖTV'sini zaten saymıyorum. O yüzden bizler bir şey yaparken, ister lehinize, isterse aleyhinize mutlaka şeffaf ve dürüst davranmamız lazım. Bu ülkenin idaresine konacak iradeler, siyaset eliyle gösterilecek iradelerin doğru bir şekilde dizayn edilmesi lazım ki, ülkemiz hak ettiği siyasi istikrarı sürdürülebilir olsun ve bunu daha ötelere çocuklarımıza, geleceğe taşıyabilir olsun"

YORUMLAR 4
  • osmanli 8 yıl önce Şikayet Et
    1,21 mazot , bayirlerde 4 liranin üzerinde satiliyor
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    yok yok kemal bey sirtinda tasiyacakmis söz veriyor,kesin yapar merak etmeyin onun adi kemal
    Cevapla
  • mata25 8 yıl önce Şikayet Et
    tatmam o zaman sizde 2 tl ye satın
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    46 milyarlık vergiyi nereden alacaklar o zaman...
    Cevapla