Bakana pes dedirtti: Biz aklımızı mı kaçırdık!

Muhalefetin ekonomiye ilişkin seçim vaatlerini değerlendiren Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten önemli açıklamalar geldi.

GİRİŞ 29.04.2015 10:50 GÜNCELLEME 29.04.2015 12:32
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

MUHALEFETİN SEÇİM VAATLERİ

- Bunlar ayağı yere basmayan projeler. Ana muhalefet partisi lideri 158 eylem ve projeden bahsediyor 101'i şu an fiili olarak uygulanıyor. Kalanı nedir peki gerçeği yansıtmayan tablolardır.

''BİZ AKLIMIZI MI KAÇIRDIK Kİ...?''

- Emeklilere iki ikramiye verelim diyorlar, biz aklımızı kaçırmadık ki kim vermek istemez? Verilmesi gerekeni vereceksiniz öyle yapmazsanız maaş muhtaç edersiniz emeklinin maaşını elinden alırsınız. Emekliye biz 3-4 kat maaşlarını artırmışız. 100 lira seyyanen zam uygulaması getiriyoruz şu an.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

- Emeklileri yaşa biz takmadık. Kılıçdaroğlu'nun yöneticilik yaptıkları dönemlerde hükümetin başında olanlar. Neden bunu yaptılar Kılıçdaroğlu açıkladı; iflas ettik diyor. Böyle soruna girmiş bir kurum için 99'da böyle bir çözüme gidiyorlar.

ERKEN EMEKLİLİK

- Sağlıkta yeni bir düzenleme yapılabilir. Ona bir çözüm bulunacak. Buna erken emeklilik derseniz sistemi çökerten bir durum. Dünyada yok ki. 6 milyar liradır bunun maliyeti.  

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ

- Her şeyi kaldırabilirsiniz. Aylık geliri 1500 lira siz diyorsunuz ki 5 bin lira, verirsiniz ama kaç ay verebilirsiniz. Kesintiler gelir amaçlı yapılmıyor amaç otokontrol

İŞSİZLİK MAAŞI

- Bunlar iyileştirilebilir. Lokal olarak böyle bir şey söylenmesi doğru değil. Biz sürelerin kısaltılması tabi ücretlerinde çoğaltılması için çalışıyoruz.

YORUMLAR 14
  • Taksiye Binemiyorz 8 yıl önce Şikayet Et
    100 TL yetmez bakanım sadece ulaşım ve simit parasısizin erdiğiniz 100 tl maaşımızı en az 1500 tl yapasanız anlaşırız bir semtten bir semte taksylen gidemiyoruz paramız yetmiyor taksiciler bizi yarı yolda aşağıya indiriyorlar çok zor durumlarda kalıyoruz bize nezaman merhamet edeceksiniz bakanım yoksa sizi çok severiz 100 tl çok az bizi yarı yolda bırakır taksiye binemiyorz anla biziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Cevapla
  • ali hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    iki ikramiye, 1500 tl asgari ücret, emekliye ek zam vaatlerini duyunca niye paniklediniz? 2 santral yapana kadar 1 tane yapın, millet acından ölmesin, önceliğin yarısını halka verin halka, yatırım da lazım ancak halk başınıza yıkar parkı da yatırımı da. aç buğday ambarını delermiş unutmayın
    Cevapla
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım SGK ya yaptığım şikayet 2 senedir hala değerlendirilecek. Sigorta primim eksik yatırılıyordu, işte kuruma para getirecek bir şikayet. Neden kağnı hızıyla ilerliyor yoksa kurumun paraya ihtiyacı yok mu ?
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    belediyedeki taşeronlar ne olacak
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    kimisi beşbin tl kimisi bin tl emekli maaşı alıyor maaş kadar ikramiye verse bile bu haksızlık değilmi böyle vaat verceğine iktidara geldiğimizde imkanlar dahilinde her emekliye seyyanen 250 tl dersin inandırıcı gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle