Şimşek'ten taşerona kadro açıklaması!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Taşerona kadro verilmesi konusundaki soru için şunları söyledi.

Şimşek'ten taşerona kadro açıklaması!
Şimşek'ten taşerona kadro açıklaması!
GİRİŞ 27.04.2015 15:05 GÜNCELLEME 27.04.2015 15:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Taşeron işçilerin durumu

Taşeron işçilere yönelik yapılan çalışmaları da anlatan Şimşek, 800 bin taşeron işçiyi kadroya almak gibi bir planlarının bulunmadığını bildirdi.

Çünkü bunun maliyetinin, aynı iş kolundaki işçinin aynı maaşı alması koşuluyla 25 milyar lira olduğunu belirten Şimşek, buna karşın, konuyla ilgili bir kanun geçirdiklerini söyledi.

Söz konusu kanunla taşeron işçilerinin özlük haklarının garanti altına alındığını anlatan Şimşek, geçen 1 yıl içinde taşeron işçilerin durumlarını iyileştirecek adımların atıldığını ifade etti.

Şimşek, "Hizmet alımına konu olan alanlarda mevcut sistem devam edecek ama asli işi yapanları... Onun da kadroya geçirilmesinin önünü açtık. Onunla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çalışma yapılıyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    inanmıyorum
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    benim sana olan inancım sevgim vardı ama şimdi yok senin sözlerine inanmıyorum chp ye karsı verdiğin cevaplar karsısında şaşdım kaldım
    Cevapla
  • emrah 8 yıl önce Şikayet Et
    hangi kanalda açıklama taptı ki ???
    Cevapla
  • nddg 8 yıl önce Şikayet Et
    12 yıldır bu çalışma var diyorsunuz
    Cevapla