Türkiye'de üretilip o ülke için yola çıktılar

TÜVASAŞ tarafından Irak Devlet Demiryolları (IRR) için üretilen 14 yolcu vagonu Derince Limanı’ndan yüklenerek gönderildi.

Türkiye'de üretilip o ülke için yola çıktılar
Türkiye'de üretilip o ülke için yola çıktılar
GİRİŞ 24.04.2015 21:09 GÜNCELLEME 24.04.2015 21:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ) Genel Müdür Vekili Hikmet Öztürk, 2014 yılı sonunda üretimi tamamlanan 6 pulman, 4 kuşetli, 2 yataklı, 2 yemekli olmak üzere toplam 14 yolcu vagonunun 23 Nisan 2015 tarihi itibariyle Derince Limanı’ndan gemiye yüklenerek Irak’a gönderildiğini ifade etti.

Öztürk, Irak’taki iç karışıklık nedeniyle deniz yolunun daha güvenli olacağı düşünülerek vagonların gemiyle Basra’nın Umm Kasr Limanı üzerinden Bağdat’a ulaştırılmasına karar verildiğini söyledi. TÜVASAŞ’ın yurt dışı vagon ihracatına hız vererek uluslararası piyasalardaki pazar payını artırmaya yönelik çalışmalar yaptığını ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğini dile getiren Öztürk, önümüzdeki yıllarda gelecek talep doğrultusunda Irak Devlet Demiryolları için yolcu vagonu üretimine devam edebileceklerini sözlerine ekledi. 

Proje ve tasarımı tamamen TÜVASAŞ tarafından gerçekleştirilen vagonların pulman tipi 54, yemekli 55, kuşetli 40 ve yataklı 20 yolcu taşıma kapasitesine sahip. 160 kilometre hıza kadar çıkabilen bu lüks yolcu vagonlarında, klima, otomatik kapı sistemi, havalı fren sistemi ve her vagonda çift tuvalet bulunuyor.

YORUMLAR 1
  • kayıbey 8 yıl önce Şikayet Et
    hele şükür.Devlet kitleri çiflik olmaktan çıksın artık.yemekli vagonlarda kağıt oynandığı yataklı vagonlarda yatıldığı mesai saatleri umarım geride kalmıştır. yurt dışına ihracaat ta devletin teminat vermediği , iç piyasada ihalede 5 ülkeye yurt dışı ihracat yapmış olma şartıyla ihale dışı bırakıldığı günler geride kalır.Üretmede Devlete hizmet konusunda yarışır devlet kurumlarına özel sektöre ve teknolojiye destek verecek kitlere ihtiyacımız var.
    Cevapla