Dünya devi Türkiye'de fabrikasını kapatıyor

Bosch Ev Aletleri, Türkiye’deki bir tesisini kapatıyor.

Dünya devi Türkiye'de fabrikasını kapatıyor
Dünya devi Türkiye'de fabrikasını kapatıyor
GİRİŞ 24.04.2015 14:59 GÜNCELLEME 24.04.2015 15:22
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bosch Ev Aletleri, Türkiye’deki bir tesisini kapatma kararı aldı. Bosch, 2 yıl önce üretime başlattığı Çerkezköy yerleşkesinde bulunan Küçük Ev Aletleri fabrikasını kapatıyor.

The Lira'dan Ceren Dilekçi'nin haberine göre, Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla Türkiye’nin ve dünyanın en büyük  beyaz eşya üreticileri arasında yer alan BSH Ev Aletleri, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan BSH Küçük Ev Aletleri Fabrikası’nı kapatacağını duyurdu.

SADECE 2 YIL DAYANDI

2013 yılında açılışı yapılan BSH’nin yeni küçük ev aletleri fabrikasının inşaatı ve üretime geçmesi için 20 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirildi. Metal ve plastik dilimleyici, blender ve elektrikli süpürge üretimi yapmak üzere 2013’ün Ocak ayı itibarıyla faaliyete açılan fabrikada ilk olarak 100 kişiye istihdam yaratılacaı açıklanmış, bunun 2016’ya kadar 400’e çıkarılması hedeflenmişti. 14 bin metrekarelik bir alana kurulu olan fabrikanın ilk yıl  500.000 ünitenin üzerinde üretim gerçekleştirmesi, tam üretim kapasitesi ile bu rakamın 2 – 3 milyon birime çıkacağı ifade edilmişti.

Şirketten SPK'ya gönderilen metinde yer alan bilgide, “Şirketimizin Çerkezköy yerleşkesinde bulunan Küçük Ev Aletleri fabrikasının, stratejik fabrika rezerv alanı ihtiyacı nedeniyle kapatılması kararı alınmıştır. Buradan doğan yeni kapasite, hedef pazarlardaki artan talebi karşılamak amacıyla büyük ev aletleri üretimi için değerlendirilecektir'' denildi.

YORUMLAR 20
  • 3.havaalani 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu almanlar yine kasiniyor.sanirim fabrikayi kapatip 3.havaalanina füze ile saldiracak üs kuracaklar. Ama Türkiye bu eski iktidarların pencesinden kurtulmuş..hele oyle bise olsun once havaalanının bombadan kalan kismini satip ozellestirir, sonra da onunla 4.kopru yaparız. Artık basimizda bizi bizden iyi bilenler var elhamdulillah
    Cevapla
  • emruz 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi be senaryon filmlere konu olur ama komedide
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    kapatmiyor, uretim alanini buyuk ev aletleri uretimimine katiyor..
    Cevapla
  • furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Beni en çok üzen haberi tam okumadan yorum yapan insanlardır. Özellikle bu haber7 okuyucuları olunca daha çok üzülüyorum
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ne üretiyor Allah Aşkına. montaj yapıyor sadece. ayrıca Dünya devi Dediğiniz şirketin bu fabrikada 100 eleman salistiriyordu. ne devi.
    Cevapla
  • misafir murat 8 yıl önce Şikayet Et
    ya siz okuduğunuzu anlamazmısınız.adamlar burayı kapatmıyor.büyük ev aletlerinde doğan kapasite artışındaki talebi karşılamak için burayı da büyük ev aletlerinde kullanmak istedikleri için küçük ev aletlerindeki üretimi kapatıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle