Babacan'dan CHP'nin vaatlerine tepki

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin eleştirilerde bulundu

Babacan'dan CHP'nin vaatlerine tepki
Babacan'dan CHP'nin vaatlerine tepki
GİRİŞ 22.04.2015 12:07 GÜNCELLEME 22.04.2015 12:10
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Babacan, CHP'nin ekonomik vaatlerini eleştirerek, "Son açıklanan paket şunu bir daha tekrar etti ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir zaman Türkiye'de iktidar olma hedefi yoktur, hayali yoktur. Eğer olsaydı böylesine sorumsuz, pervasız bir tutum ortaya koymazdı" dedi. 

AK Parti iktidarları döneminde bütçe açığını düşürdüklerini, büyüme ve istihdamı sağladıklarını hatırlatan Babacan, şöyle konuştu:

4 MADDE İLE AÇIKLADI


"Şimdi böyle bir harcamayı açıklayan bir muhalefet partisinin mutlaka kaynakları da ortaya koyması lazım. 'Bunun kaynağı nereden nasıl olabilir' diye 13 yıldır iktidarda olan partinin ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak şöyle ben konuya baktığımda; bir, ne kadar harcama getiriyorsanız o kadar tekrar vergi getirmek zorunda kalırsınız. İki, o kadar ilave borçlanmak zorunda kalırsınız. Üç, para basmak durumunda olursunuz. Dört, nihayetinde IMF'den kredi kullanmaya mecbur duruma düşersiniz.

Bunlar muhalefet partilerinin daha önce yapmadığı işler değil. Şöyle CHP zihniyetinin evveliyatına bir bakın, diğer muhalefet partilerinin bir geçmişine bakın, bunların hepsi yapılmıştır. Yani Türkiye'nin artan harcamalarına karşılık vergi salmalar yapılmıştır bizden önceki dönemlerde. Borçlandırılmıştır Türkiye. Milli gelirinin yüzde 74'ü bir borçla teslim aldık biz, şu anda milli gelirin yüzde 33'ü kadar borcumuz var."

Babacan, iktidar olma ısrarında, iktidar olma iddiasında olan bir muhalefet partisinin ekonomik konulara ciddi ve gerçekçi yaklaşması gerektiğini belirterek, "Seçimlerden sonra oluşacak ekonomi yönetimi nasıl bir kompozisyona sahip olursa olsun o yönetimin uygulayacağı politikalar bugün açıklanmıştır" dedi.

Babacan, kurumların güçlü ve itibarlı olduğu bir ülkede, kurallara saygı duyulan, kuralların gerçekten uygulandığı ya da uygulamaların bir yerde yazılı olduğu ülkelerde zaten ekonomik istikrarın sağlandığını kaydetti.

YORUMLAR 23
  • pişkiiin 9 yıl önce Şikayet Et
    k. kılıçdaroğlu hesap uzmanıymış. sen neyin hesabını yapıyorsun bu millet çoook iyi biliyor.inşallah bu boş ve bizleri kandırmaya yönelik vaatlerini diğer seçmenlerde görür... biraz siyasi tarimizi incelesinler, akılları varsa görecekler.
    Cevapla
  • Ümmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Askeri ücretten vergiyi kaldırmanın bedeli 9 milyar tl israf önlenirse bu para ülkeyi batırmaz toplam CHP nin tüm vaadleri 60 milyar tl bu para milli hasılanın yüzde 2 si reformist bir rüzgârla yüzde 5 büyüme yakalarsa bunun fazlasını verebilir
    Cevapla
  • gerçek ümmet 9 yıl önce Şikayet Et
    hangi kafayla bu yorumu yazdın çok merak ediyorum acaba inanıyormusun cehape nin böyle paralar dağıtacağına madem öyle izmir büyükşehir belediyesinden başlasın İzmirlilere her ay s-düzenli olarak vaat ettiklerini dağıtsın bakalım dağıtabileçekmi biraz dürürst olalım bu millet ne anahtarlar,ne ev vaadleri duydu karnımız tok böyle vaadlere..
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP’nin vaatleri 250 Milyarı buluyor. Milli Gelir devletin değil tüm ülkenin üretim değeridir. Zaten paylaşılmaktadır. Bu paranın devlet eline geçmesi için % 53 vergi artışı olması lazım ve harcamalardan hiç kısıntı yapılmaması lazım. Oysa vergi artışı maliyetleri artıracağından herkes harcamasını kısmak zorunda kalır ve fiyat artışına rağmen ekonomik durgunluk yaşanır. Milli Gelir artmadan şu kadar dağıtacağım dersen reformist bir büyüme değil hızlı bir çöküşe sebep olursun. Dürüst olan önce büyümek için formül üretir. Büyümek de dağıtmakla değil üretimle olur. Almadan verilmez. Borç olarak alınsa bir de faiz binecek ve faiz baronları kazanacaktır tabi bu paranın milletten çıkacağı açıktır
    Cevapla
  • Mahoni 9 yıl önce Şikayet Et
    En basit hesap şöyle olabilir. Bütün koşullar aynı kalsa ve kılıçtaroğlu işverene 1500 tl asgari ücreti mecbur kılsa. İşveren ne yapacak bu farkı kapatmak için? Ürettiğini daha pahalıya satacak. Sadece buraya kadar düşünsek bile, diğer bütün faktörleri gözardı edelim, bu sonuç Türk milletine büyük bir enflasyon yükü olacaktır. Dünya piyasaları ile rekabeti düşünmelerini bu gezizekalılardan zaten bekleyemeyiz.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretten şikâyet edenlere: Asgari ücreti devlet vermiyor. Özel sektör veriyor. Asgari ücreti arttırınca birçok şirket yaşayamayıp batarsa sorumlusu kim olacak? Yaşamak için işçi çıkarmak zorunda kalırsa sorumlusu kim olacak? Yine yaşamak için kaçak işçi çalıştırırsa bu çalışanlar için daha mı iyi olacak? Özel sektörün verebileceği ücretleri politikacılar belirleyemez. Asgari ücret adı üstünde asgari bir ücret olup bu ücretten daha fazla ücret verilmesinin önünde hiçbir engel yoktur. Alacağı ücreti kişi yaptığı işin, ürettiği katma değerin karşılığı olarak almaktadır, politikacı asgari ücreti belirlediği için değil. Asgari ücret düzeyi ancak ülkenin gelişmesiyle orantılı olarak artar.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Tüm şirketler benim şirketim, tüm işçiler de vatandaşım. Ne şirketlerin batmasını isterim ne işçiler işsiz kalsın isterim. Keşke işçilerimiz daha eğitimli, daha donanımlı olsa ve daha üretken daha nitelikli iş yapsalar ve bununla orantılı daha çok para kazansalar. Ben asgari ücret fazla diyemem. Ama unutmayın bizden çok daha ucuza çalışan, bizden çok daha üretken olan Çinliler bize göre çok daha teknolojik ürünler üretmekteler ve biz bu Çin ile rekabet etmek zorundayız. Bu dünyanın gerçeği, ben KK gibi hayallerden, yalanlardan değil gerçeklerden bahsediyorum.
    Cevapla
  • ferdi senin sözün sona erdi 9 yıl önce Şikayet Et
    diyorsunki bir simit bir çay fazlası gerekmez,birşey bildiğin yok bilmiyorsan oku kardeşim okumakta zor geliyorsa bi pazar yapta kefe n kadar alıyo görelim kaçtane firman var onuda söyle demogoji yapma herşey ortada
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sanki KK bir şey yaptı da Babacan yapmadı gibi Sayın Babacan’a daha iyisini yapsana demiş bir yorumcu. KK’nın yaptığı tek bir şey var SSK’yı batırmak. Babacan ise zaten görenini en iyi şekilde yaptı. Bütçenin %85’i faize gidiyordu şimdi bu oran %15. Yapılacak en iyi şey faiz belasından kurtulmaktı bu yapıldı. Faiz baronlarının musluğu kesilince buradan elde edilen kaynakla TOKİ vasıtasıyla konut, birçok kişiye gerçek istihdam, çiftçiye destek hepsi yapılıyor. Ama KK’nın vaadi gibi olmayacak şeyler yapılmaya kalkılırsa ki aynen Bakan beyin dediği gibi, anormal vergi artışı yapmak, para basmak, borçlanma gereği doğar ki bunların hiçbirisi vatandaşa hayır getirmez, çok daha fazlasını götürür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle