Türkiye'ye 1.5 trilyon dolar geliyor!

Körfez'in milyarder yatırımcıları Uluslararası Yatırım Zirvesi için Türkiye'ye geliyor.

Türkiye'ye 1.5 trilyon dolar geliyor!
Türkiye'ye 1.5 trilyon dolar geliyor!
GİRİŞ 22.04.2015 08:29 GÜNCELLEME 22.04.2015 08:31
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Körfez'in milyarder yatırımcıları Uluslararası Yatırım Zirvesi'ne geliyor. 1.5 trilyon $'lık fonların yöneticilerinin ilgisi enerji, inşaat ve teknolojide Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde Türkiye, Körfez Bölgesi'nden toplam büyüklüğü 1.5 trilyon doları bulan fonların yöneticilerini ağırlayacak.

Uluslararası Yatırım Zirvesi Başkanı Haşim Süngü, 29-30 Nisan'da yapılacak ve bu yıl ikincisi düzenlenecek zirvede Körfez'in önemli isimleriyle Türk iş dünyası ve bürokratlarının bir araya geleceğini söyledi.

Körfez fonlarının Türkiye ekonomisine artan ilgisine dikkat çeken Süngü, "Hemen hemen her sektörle ilgilendiklerini, bilgi talep ettiklerini söyleyebilirim. Öne çıkan alanlar ise enerji, inşaat ve teknoloji. Zirveyi bu üç ana başlık altında gerçekleştireceğiz. Çok sayıda özel oturum yapacağız" dedi.

Bu yıl Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden bu üç sektörle ilgilenen yatırımcıları ağırladıklarını belirten Süngü, "Gelenler arasında Katar Yatırım Otoritesi Fonu Başkanı Şeyh Abdullah Al Thani de var. Üst düzey yetkililerle Türkiye'deki fırsatlar üzerine görüşecekler" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 19
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Satacak bir şey kalmadı diye özelleştirmeye karşı çıkmak ama faiz giderlerine laf söylememek ahmakların işidir. Şimdiye kadar yapılan tüm özelleştirme gelirleri ancak bir - bir buçuk yıllık faiz giderimiz kadardır. Hâlâ faizle borçlanalım, kurumlar özelleştirmesin zararına da olsa çalışsın mı diyeceksiniz? Ak Parti zamanında yakalanan istikrar ve gelişmeyle faiz ödemelerinden 800 milyar doların üzerinde tasarruf sağlandığını Ak Parti öncesi dönemler de dahil tüm özelleştirme gelirlerinin ise ancak 60 milyar dolardır. Faizlerin azalmasının önemini anlayabildiniz mi? Üstelik giden faiz geri gelmez ama özelleştirilen tesis daha verimli çalışmaya devam eder, devlet yine ortak gibi vergi alır.
    Cevapla
  • özg 8 yıl önce Şikayet Et
    yandaş 7 bakalım diğer tarafta hesabını nasıl vereceksiniz her haberiniz mi yandaşça olur pes.
    Cevapla
  • git işine 8 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi iflas ettiği için kılıçdaroğlu iktidara gelip herkese havadan para dağıtacak. Nasıl oluyorsa artık. Borçların arttığından bahsedenler, milli gelirinde ne kadar arttığından neden bahsetmiyorsunuz? (borç)/(milli gelir) oranı 2002'de %55 ken, 2014'te %49. Yani daha iyi durumda. Siz bilmeyenleri kandırmaya devam edin.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    boş Beleş Konuşuyorsun
    Cevapla
  • kaynakçı 8 yıl önce Şikayet Et
    chp'ye kaynak soruyorsunuz alın size kaynak!
    Cevapla
  • senol 8 yıl önce Şikayet Et
    şu arapların parasını bizden başka herkes yedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle