Babacan'dan dolar tavsiyesi: Onu dinleyin

Ali Babacan, dolar konusundaki kısa süren suskunluğunu bozdu ve herkesin Merkez Bankası'nı takip etmesi gerektiğini söyledi.

Babacan'dan dolar tavsiyesi: Onu dinleyin
Babacan'dan dolar tavsiyesi: Onu dinleyin
GİRİŞ 19.04.2015 10:16 GÜNCELLEME 19.04.2015 10:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20 oturumları kapsamında ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Başbakan Yardımcısı Babacan, temaslarının ardından AA ve TRT'nin sorularını yanıtladı.

Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan, TL'deki değer kaybına ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:      

HERKES MERKEZ BANKASI'NI DİNLEMELİ     

"Benden, 12,5 yıllık iktidarlık dönemimizde kurlarla alakalı bir açıklama duymadınız. Çünkü, serbest kur rejimi uyguluyoruz. Ama ben hep şuna da vurgu yapıyorum: Eğer, kurlarla ilgili dikkat edilmesi gereken bir açıklama varsa, o da Merkez Bankamızın yaptığı açıklamalardır ve açıklamalarından öte Merkez Bankamızın yaptıklarıdır. Serbest kur rejimi uyguluyoruz, ancak kurdan enflasyona geçişgenlik olduğu için merkez bankası tabii ki kur konusunda kayıtsız kalmıyor, kalamıyor. Ben, herkese, Merkez Bankamızın dediklerini ve yaptıkları yakından takip etmesi tavsiye ediyorum."

Babacan, IMF ve Dünya Bankası'nın Türkiye'nin büyüme tahminlerini aşağı çekmesine yönelik olarak ise bu kuruluşların sürekli güncellenen beklentilerini belirlemekte farklı yöntem ve kriterler kullandığına işaret ederken, "Bizim de kendi iç tahminlerimiz, çalışmalarımız var. Biliyorsunuz, orta vadeli programda bu yıl büyümenin yüzde 4 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiğimizi söylemiştik. İlk çeyrek sonuçlarını 10 Haziran'da alacağız. İlk çeyrek sonuçları çıkmadan, yılın tümüyle ilgili tahminlerimiz konusunda herhangi bir revizyona gitmek istemiyoruz" dedi.

Babacan, dünya ekonomisi ve Türkiye'yi çevreleyen bölgenin "enteresan" dönemden geçmesinin büyümeye ilişkin projeksiyonları zorlaştırdığını dile getirdi.

YORUMLAR 8
  • kosovalı 9 yıl önce Şikayet Et
    doları kimse tutamaz Türkiye çok sürprizlere gebe ve ekonomisi kırılgan
    Cevapla
  • Dadas 9 yıl önce Şikayet Et
    Dolara yatırım yapanlar dusunsun turk lirasiyla calisanlarda bor problem yok isterse dolar 5 lira olsun ben lira dan baska kagit tanimam
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    doların 3 tl yi geçmesini tahmin etmek için ne babacanı dinlemeye ne de merkez bankasına gerek yok...Gidişat kötü. Herkes ayağını yorgana göre uzatsın. Krediye borca morca girmeyin
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan F. ye; Faiz alalım verelim (haşa)Allah a savaş açalım öylemi?.Müslüman ülkedeki yorum içler acısı
    Cevapla
  • Hakan F. 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen borca girme ben borca girme bankalar nasıl para kazanıcak o zaman. Ekonominin merkezindeki bankalar ülkenin en güvenli limanıdır. Faiz alın verin ekonomiye can verin.
    Cevapla
  • kul 9 yıl önce Şikayet Et
    Dış güdümlü dolar alımları yapanlar nereden buldun ile sıkıştırılmalı bir gün iki günlüğüne girip çıkan paralar kontrol altına alınmalıdır.
    Cevapla
  • öksürük_şurubu 9 yıl önce Şikayet Et
    Merkez Bankası rezervlerindeki dolarlar ile %1,5-2 faizli ABD tahvili aldı veya dolarları ABD bankalarına yatırdı. Vatandaş da elinde ne kadar para, altın varsa dolar alıp ABD bankalarına mı yatırsın? Merkezin öngörüleri tutmuyor. Enflasyon düşecek de faiz indirimi yapacaklardı güya. Faizi indirmemek için şimdi daha kuvvetli bahaneleri var. Dolar çıkıyor o zaman faiz indiremiyoruz, yada yükseltmemi lazım diyecekler. Türkiye'de dolar kıtlığı varken Merkezin dolarları niye %1,5-2 faiz ile ABD bankalarında yada tahvillerinde yatıyor?
    Cevapla
  • Zencefil Kökü 9 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar bilgin var merkez bankası kimin hiç bunu araştırdın mı ? Yada kısmi rezerv sistemi bunuda araştırmanı tavsiye ederim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle