Erdem Başçı'dan flaş 'enflasyon' açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Başçı, Washington'da yaptığı sunumda enflasyonun yılın ikinci yarısında ciddi oranda düşeceği açıklamasında bulundu.

Erdem Başçı'dan flaş 'enflasyon' açıklaması
Erdem Başçı'dan flaş 'enflasyon' açıklaması
GİRİŞ 19.04.2015 01:10 GÜNCELLEME 19.04.2015 01:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Washington'da "Ekonomik Görünüm ve Para Politikası" konulu bir sunum yaptı. Başçı, sunumda enflasyonun yılın ikinci yarısında ciddi oranda düşeceği yönünde mesaj verdi.
 
''GIDA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ DAHA BELİRGİN HALE GELECEK''
 
Merkez Bankası'nın internet sitesinde yer alan sunuma göre MB Başkanı, "Tüketici fiyatlarındaki düşüş gıda fiyatlarında yılın ikinci yarısında gözlenebilecek kısmi düzeltmeden sonra daha belirgin hale gelecek" dedi. Başçı, ihtiyatlı politikalar sonucunda enflasyondaki düşüşün çekirdek göstergelerde görüldüğünü söyledi.
 
''HEM FIRSAT HEM ZORLUK YARATIYOR''
 
Başçı, yapısal reformların iş dünyası dinamizminin ve Avrupa'da devam eden iyileşmenin ihracatı ve dengeli büyümeyi destekleyeceğini ifade etti. MB Başkanı, küresel düşük büyüme ortamının Türkiye ekonomisi için hem fırsatlar hem de zorluklar yarattığını da ifade etti.

YORUMLAR 16
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Memur ve emekli maaşlarını az arttırmak için enflasyonu düşük gösterecekler gibi zırvaları boş verin. Bir defa enflasyon istatistiklerini yapan Merkez Bankası değil TÜİK, Merkez Bankası sadece tahmin eder. Bazı arkadaşların söylediği gibi enflasyonda yağışların fazla olması verim artışı nedeniyle ucuzluğa sebep olabilir. Ayrıca doların spekülatif artışı da eninde sonunda etkisini yitirecek bunun da dış girdi olan ürün fiyatlarına olumlu etki yapacağı açıktır.
    Cevapla
  • said can 9 yıl önce Şikayet Et
    Bugünlerde İşçilerin toplu iş sözleşmesi var,Enflasyonu düşük göstermeleri lazım.Eskiden çalıştıkça işçinin emekli aylığı artardı,şimdi ise yeni düzenlemede çalıştıkça emeklinin aylığı azalıyor bu Adalet mi?
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Çalıştıkça emekli aylığı düşecek diye bir kaide yok. Bağlanacak emekli aylığı, önceki yıllar gibi emekliliği hak ettikten sonraki yıllar için de yatırılan prime bağlı, düşük yatırılırsa etkisi negatif olur, yüksek yatırılırsa etkisi pozitif olur.
    Cevapla
  • Haluk Tek 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar ingiltere başbakanı Teatcher da görevi aldığında enflasyon füze gibi idi, Pahalı ise almayın dedi ve ingilizler de almadı bir kaç senede makul seviyelere inmişti enflasyon bunun başka yolu yok herhalde olsa ingilizler yapardı bizde almazsak ölmeyiz herhalde bide stokçulara göz açtırmamak lâzım..
    Cevapla
  • gerçekçi 9 yıl önce Şikayet Et
    yıl sonu tekrar maaşlar için toplu sözleşme yapılacak ya böyle söylemler çok olur. sırf vatandaşa eziyet olsun diye iki yılda bir yapıyorlar. bence her ay yapılması gerek bu toplanmanın...
    Cevapla
  • Alper 9 yıl önce Şikayet Et
    30 milyon insanın 270 tl ve altı geliri olan bir ülkede birileri onbinlerce tl maaş alıyorsa bunlar çok başarılı oldukları için değil maaşlarını kendileri belirliyorlar.Bunların maaşlarını vergi mükellefleri falan belirlemeli,hani nerde eşitlik biz kendi maaşımızı belirliyebiliyormuyuz.Batıda bile milletvekilleri asgarin üçretin birkaç katı maaş alırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle