HSBC Türkiye ve Brezilya'dan çıkıyor!

İş modelini sadeleştirmek ve küçültmek isteyen HSBC, bu planları kapsamında Brezilya ve Türkiye’den çıkmaya hazırlanıyor.

HSBC Türkiye ve Brezilya'dan çıkıyor!
HSBC Türkiye ve Brezilya'dan çıkıyor!
GİRİŞ 18.04.2015 14:17 GÜNCELLEME 18.04.2015 16:10
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Financial Times’ın haberine göre, yılarca kendini “dünyanın yerel bankası” olarak konumlandırmak isteyen banka, bir dizi yönetim skandalı ve son yılın 5 yılın en düşüğüne gerileyen karlılık sonrası gelişmekte olan ülkelerden çıkma planlarını hızlandırıyor.

HSBC CEO'su Stuart Gulliver 23 Şubat'ta Londra-merkezli bankanın Türkiye birimini satmayı düşündüğünü açıklamıştı. Gulliver, Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'deki operasyonlarının gidişatının bankanın üst düzey yöneticileri tarafından iki haftada bir yapılan toplantılarda tartışıldığını ve elden çıkarılma ihtimallerinin olduğunu söylemişti.

FT’nin konuştuğu Gulliver’e yakın kaynaklar Brezilya ve Türkiye’den çıkışın planlandığını söyledi. Hatta bir bankacı, Türkiye biriminin satışı için potansiyel alıcıların ağzının aranmaya başladığını belirtti. 

ABD ve Meksika’dan çekilme planlarının ise serbest ticaret anlaşmalarının etkilerini gördükten sonra değerlendirilmek üzere ertelendiği vurgulandı.

YORUMLAR 59
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    acaba neden çıkmak istiyorlar. yabancı sermaye kötü giden bir şeyler olmazsa kaçmaz. vardır bir bildikleri
    Cevapla
  • öksürük_şurubu 8 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz'den ne hayır gelir? Bence gitmeleri memleketimizin hayrına olur.
    Cevapla
  • önder 8 yıl önce Şikayet Et
    Faiz lobisi yiyecek mama bulamadı diyenler bu banka türkiye ve brezilyada bulamadığı mamayı hangi avrupa ülkesinde bulacak acaba. Çarpıtmayın olayı bence banka riskli gördüğü yerden kaçıyor. Kriz olacağını düşünüyor olabilirler
    Cevapla
  • fahri fikri 8 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde durduğu her saniye ülkemize külli zarardır...
    Cevapla
  • eymen 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi bölmeye çalışan İngiliz merkezli yahudi bankası.Türkiye'de başarılı olamadı, faizde düşüyor.Dört gözle çıkışını bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle