Sağlıkçıya yüzde 50 öğretmene yüzde 100 zam

Yeni torba yasa yürürlüğe girdi. Sağlık çalışanların nöbet ücretleri yüzde 50 arttırılacak.

Sağlıkçıya yüzde 50 öğretmene yüzde 100 zam
Sağlıkçıya yüzde 50 öğretmene yüzde 100 zam
GİRİŞ 16.04.2015 11:27 GÜNCELLEME 16.04.2015 13:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Torba kanun teklifi olarak adlandırılan, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, ek ders ücretlerine ve sağlıkçının nöbet ücretine zam getiriyor. İşte kanundaki bazı düzenlemeler: 

UZMAN EBELİK HAKKI 

Sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri yüzde 50 oranında artırılıyor. 

Ek ders ücretleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ödenecek. 

Lisans mezunu ebeler, meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaştıktan ve diplomaları Sağlık Bakanlığı'nca tescil edildikten sonra, 'uzman ebe' olarak çalışacak. 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bin 152, Spor Genel Müdürlüğü'ne 81 kadro ihdas edilecek. 

KAÇAK GEÇİŞİN CEZASI AZALDI

Karayolları Genel Müdürlüğü işletimindeki otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayolları için belirlenen geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine, o güzergahın en uzun mesafesi yerine, geçiş ücreti ödemeden giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretinin 10 katı tutarında idari para cezası verilecek. Geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yapanlardan, ödemesiz geçiş tarihini izleyen 15 gün içindeyükümlü olduğu geçiş ücretini usulüne uygun olarak ödeyenlere, bu ceza 10 kat olarak uygulanmayacak. 

YENİ ÜNİVERSİTE GELİYOR

İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. Üniversite Tıp, Hemşirelik, Yaşam Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak. Mektebi Tıbbıyeyi Şahane adıyla hizmet vermek üzere inşa edilen ve halen Marmara Üniversitesi adına tahsisli olan Haydarpaşa Kampüsü, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne tahsis edilecek. Kanunla, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne 2 bin 735 kadro ihdas ediliyor. 

KAYNAK: GAZETEVATAN
YORUMLAR 15
  • sefa 9 yıl önce Şikayet Et
    Ogretmeni saglik personeli ver yansin ediyor. Ya biz napalim asgari ucretle calisanlar. Sizin o begenmediginiz para bizim 1 gunluk yevmiyemiz. Ozel sektorde adam zorla mesai birakiyor keyfi uygulama yapiyor 4 saat icin mesai ucreti 11 tl biz her hafta sonu kaliyoruz. Kusura bakmayin o para icin her hafta sonu giden kardeslerim var. Sizin icin kucuk ama onlar icin buyuk para. Asgari ucretli surunuyor. Varin siz hesap edin. Allah yardimcimiz olsun.
    Cevapla
  • BAŞKA ERDİ-2 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir saatlik ehliyet SINAVINDA dahi verilen ücret 110 LİRA CİVARINDAYKEN BU ÜCRETE VE SADECE HAFTA SONU EK DERSİNE YAPILAN BU ÜCRETE BU KADAR LAF HAKSIZLIK. BÖYLE KONUŞARAK HAK YİYORSUNUZ. BEN ÖĞRETMEN OLARAK 37 LİRA 40 KURUŞ İÇİN AİLEMİ HAFTA SONU YALNIZ BIRAKIP EK DERSE GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM. Özelde ek dersin saati ortalama 100 TL ye çıkmışken bu ücret öğretmenle dalga geçmek anlamına gelmesine rağmen Hala bazı yorumcular öğretmene % 100 zam yapılıyor diye yazıyor. Ayıptır.
    Cevapla
  • BAŞKA ERDİ-1 9 yıl önce Şikayet Et
    1-Anlamadan dinlemeden konuşuyorsunuz...Sağlıkçıları bilmem ama ÖĞRETMENLER için bu ZAMMIN gerçeği şudur.EK DERSİN SAATİ NET; 9 LİRA 35 KURUŞ BU HAFTA SONU İÇİN 18 LİRA 70 KURUŞA ÇIKARILMIŞTIR.HAFTA İÇİ HALA 9 LİRA 35 KURUŞTUR. % 100 ÜN ANLAMI DUDUR.HAFTA SONU 2 SAAT OKULA GELİP DERS VERİRSENİZ ALACAĞINIZ PARA 37 LİRA 40 KURUŞ OLACAKTIR. BU MUDUR YANİ ÖĞRETMENE ZAM ,BU MUDUR ÖĞRETMENE VERYANSIN ETMENİZİN SEBEBİ..Kİ BU ÜCRETİ ALACAK ÖĞRETMEN SAYISI BÜTÜN TÜRKİYEDE TAŞ ÇATLASA 30-40 BİN ÖĞRETMENDİR.800 BİN ÖĞRETMENDE BU SAYININ ANLAMINI VARIN SİZ DÜŞÜNÜN. BU ARADA KİM AİLESİNİ ÇOLUĞUNU ÇOCUĞUNU BIRAKIP HER HAFTA SONU 37 LİRA 40 KURUŞ İÇİN OKULA GİDER.
    Cevapla
  • sorgucu 9 yıl önce Şikayet Et
    Ogretmendi saglikciydi emekliydi hepsine zam yapinda bu ulkede en cok calisan hic bir mesai mefhumu olmayan siyasetciyle herzaman icli disli olan POLIS e niye zam yok POLİS gununde bile bi müjde verilmedi. Yazik.Gunah.Haram.biseyler ifade ediyormu acaba.
    Cevapla
  • taşeron 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ım taşeronun yardımcısı ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle