Şimşek: Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda yaşanan yükselişle ilgili memuru ezdirmeyeceklerini söyledi.

Şimşek: Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz
Şimşek: Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz
GİRİŞ 03.04.2015 13:37 GÜNCELLEME 03.04.2015 13:38
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

NTV'nin yayınına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 3 aylık enflasyonun yüzde 3,03 olduğu, bu noktada memur maaşlarında bir enflasyon farkı olup olmayacağının sorulması üzerine, bu konudaki kuralların açık olduğunu söyledi.

MEMURU EZDİRMEYECEĞİZ

Geçen yılda memuru enflasyona ezdirmediklerini kaydeden Şimşek, "Bu dönemde memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet konusunda bugünden spekülasyon yapmak istemiyorum. İlk 3 aylık rakamlara bakarsak, enflasyon öngörülerimizin üzerinde. Bundan sonraki aylardaki gıda fiyatları, petrol fiyatları ve kura bakacağız. Ama her bir puanın etkisi çok büyük" değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Şimşek, mevcut enflasyonda faiz indirimine uygun bir ortamın oluşup oluşmadığına yönelik soru üzerine de prensip olarak bu konularda yorum yapmadığını belirtti. Şimşek, "Ben Merkez Bankasının yerinde olsam çekirdek enflasyon da çok önemli. Çekirdek enflasyon yüzde 7,7'den yüzde 7,1'e düşmüş. Dolayısıyla çekirdek enflasyonda iyileşme devam ediyor. Eğer beklentileri iyi yönetir, politika kredibilitesi güçlendirilebilirse önümüzdeki dönemde şartlara bakılabilir. Vatandaş sizi manşet enflasyon üzerinden değerlendiriyor. Para politikasının duruşu, kredibiliteyi pekiştirme noktasındaki hassasiyetlerin gözetilerek devam etmesi gerekecek. Prensip olarak Merkez Bankası ne yapmalı ne etmeli konusu, rasyonel bir ekonomik zeminde dış konjonktürü ve iç gelişmeleri esas itibarıyla fiyat istikrarının baz alıp karar vermesi gereken bir husustur" diye konuştu.

YORUMLAR 43
  • garıp 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH tan korkun ama sızde o korku yok.vergılere yıllık 10 dan fazla zam yapıyorsunuz.mutfak yakıt gıyecek enflasyonu yanı garıbın enflasyonu yıllık en az 25 sizin uyduruk enflasyonunuz 7 .bumu adalet bumu adil yönetim.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    memura hala zam peşinde kardeşim memur ırmaga benzer şükrederse doyar şükretmezse kurur ya asgari ücret ne yapsın o insan değilmi memleket asgari ücretlinin sırtına binmiş geziyor allah yardım etsin onlara
    Cevapla
  • ben insan değilim 9 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretli bir köle olarak söylüyorum biz insan değiliz.memurlar insan.devletimiz bunu duysun..
    Cevapla
  • mış mış mış 9 yıl önce Şikayet Et
    bir yokmuş bir varmış sene 2014 verilen zam yaklaşık %2 +%2 enflasyon %9 sene 2015 enflasyon 3.03 zam %3 fark %0.03 2000*0.0003=60 kuruş istemiyom bu farkı sayın bakanım devletim kalkınsın yada sizin maaşlara ekleyelim tüm memurların bu zammı nı meclistekilere eklersek elle tutulur bir rakam olur doyurmaz ama idare edin işte
    Cevapla
  • Yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Ülkemizde hizmetler yapıyorsunuz ALLAH razı olsun emeklilerimize 100 TL zam çok olumlu memurlarımıza da seyyanen bir artış yapılsa herkesin sofrası şenlense daha da güzel olur .İnşallah.
    Cevapla
  • Halil İbrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan açıklama yapmış da , piyasadan galiba haberi yok. Şöyle çarşı pazar bir tur atmış olsaydı piyasada en az %33 enflasyon olduğunu görürdü. Kira, elektrik, su ulaşım , petrol hepsi ama hepsi aldı başını gidiyor. Bütün bunlara rağmen %3 kadar zam veriliyorsa vay halimize. Esnaf olan bakıyor piyasaya ne kadar zam koyması gerekiyorsa ona göre fiyatını belirliyor. Memurun ya da işcinin böyle bir hakkı yok. Sendika ne koparabilirse. Onların da durumu malum. Allah gördüğümüzden geri koymasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle