Özdemir: Yüzde 8 büyümeyi yakalayabiliriz

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ''Türkiye, eğer önüne engeller konulmazsa, yılda yüzde 7-8 büyümeyi rahatlıkla yakalayabilir" dedi.

Özdemir: Yüzde 8 büyümeyi yakalayabiliriz
Özdemir: Yüzde 8 büyümeyi yakalayabiliriz
GİRİŞ 03.04.2015 11:27 GÜNCELLEME 03.04.2015 11:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ''Türkiye, eğer önüne engeller konulmazsa, yatırım ortamı iyileştirilir, iş yapmak kolaylaştırılırsa yılda yüzde 7-8 büyümeyi rahatlıkla yakalayabilir'' ifadesini kullandı.

ASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ASO ve Bilkent Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde düzenlenen "Sağlık Odaklı Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı"nda konuşan Özdebir, Türkiye'nin birkaç yıldır düşük hızla büyüdüğünü ve önümüzdeki birkaç yıl daha düşük hızla büyümesinin beklendiğini belirtti.

Türkiye'nin neden potansiyeline ulaşamadığının teşhisini doğru yapmak gerektiğine işaret eden Özdebir, şunları kaydetti:

"Türkiye, eğer önüne engeller konulmazsa, yatırım ortamı iyileştirilir, iş yapmak kolaylaştırılırsa yılda yüzde 7-8 büyümeyi rahatlıkla yakalayabilir. Türkiye'nin potansiyelini açığa çıkarmak için kurumların yeni baştan kurgulanması, bu yeni kurgulamanın da mutlaka özel sektörün gerçek temsilcileriyle işbirliği içinde yapılması gerekir. Türkiye'nin yüksek büyüme potansiyelini açığa çıkarabilmesi için eğitim sistemi de mutlaka yeniden kurgulanmalıdır."

Özdebir, Türkiye'de 50'ye yakın teknoloji geliştirme merkezi bulunduğunu ifade ederek, bu teknoparklarda yeni işbirliği modelleri bulmanın ve teknoparkları faal ve etkin hale getirmenin önemine dikkati çekti.

Milli gelirin artması ve toplumsal refahın yükselmesi için Türkiye'nin büyüme modelinin gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Özdebir, "Dünya, düşük büyüme dönemine girerken, tüm dünyada ihracat artışı yavaşlarken daha hızlı büyümek ve ihracatımızı artırmak için daha verimli çalışmalı ve yüksek teknolojili ürünlere yönelmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar da eğitim sisteminin meraklı bireyler yetiştirmek üzerine kurulması gerektiğini belirtti.

Bilkent Üniversitesi'nde öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmek amacıyla yaptıkları uygulamalara değinen Atalar, "Örneğin fizik bölümünde birinci sınıfta deneyleri değiştirdik. Eski deneyleri yapmak yerine, öğrencilerimiz artık bir deney icat ediyor ve bunu uyguluyorlar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Huntürk orta asya 9 yıl önce Şikayet Et
    bati´ile ticaret rekoru kiracaksak yine yüzde 8 sizin olsun yunanlara destek olsun diye ithalat rekoru kiriyoz masallah durmak yok yola devam
    Cevapla