Planlanandan önce hizmete girecek

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ünitelerinin, 7 yıldan daha önce hizmete gireceğini söyledi.

Planlanandan önce hizmete girecek
Planlanandan önce hizmete girecek
GİRİŞ 01.04.2015 14:18 GÜNCELLEME 01.04.2015 14:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) ünitelerinin bütün izinler alındıktan sonra ilgili mevzuata göre 7 yılda bitirilmesi gerektiğini anımsattı. 

Santralin takviminde gecikme olacak yönündeki iddialara ilişkin Akhundov, "Santralin inşaatı başlayacak. Şu anda bütün izinler alınıyor ve biz hidrolik liman işleri ihalesinin bitirilmesi niyetindeyiz. Santralin inşasında Türk şirketine büyük bir kontrat vereceğiz ve inşanın hızlı gitmesini temin edeceğiz. Takvimle ilgili şu an her hangi bir gecikme yok. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, 7 yıldan daha önce bitirilip hizmete girecek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    keşke devletin özkaynaklarıyla yapılabilseydi çünkü devletin santrali devralması ve kar etmesi için açıldıktan 10-15 yıl geçmesi gerekiyo.Eğer devletin parasıyla yapılabilseydi hemen kar'a geçilebilinirdi.
    Cevapla
  • akıllı olun. 8 yıl önce Şikayet Et
    acele edip erkenden hizmete alıcağız diye yarım yamalak yapmayın. bu iş su götürmez. sonuçları ağır olur. seyrantepe metrosuna benzemesin. hala açılamadı. yapılan şey nükleer santral dikkatli olunması gerekir.
    Cevapla