Sinop'ta yapılacak nükleer santrale onay

TBMM Genel Kurulu'nda Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşma kabul edildi.

Sinop'ta yapılacak nükleer santrale onay
Sinop'ta yapılacak nükleer santrale onay
GİRİŞ 01.04.2015 05:47 GÜNCELLEME 01.04.2015 06:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Genel Kurul'da, Türkiye ile Japonya arasında nükleer santral yapımı ve işbirliğine ilişkin anlaşmayı uygun bulan kanun tasarının görüşmelerine devam edildi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, nükleer santralin fay hattına yapılacağını belirterek, Japonya'daki Fukuşima faciasından ders alınması gerektiğini söyledi.

Fukuşima'daki nükleer santral faciası nedeniyle Japonya'nın yüzde 8'lik alanının radyoaktif zarar gördüğünü anlatan Atıcı, Japonya'nın 50'nin üzerindeki nükleer santrallerini susturmaya başladığını belirtti. Atıcı, nükleer santralin barındırdığı riskler ve ekonomik açıdan doğru olmadığını savunarak, yenilenebilir enerji potansiyelinin Türkiye'nin ihtiyacının iki katı olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Türkiye ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arasında Üçüncü Taraf Maliyet Paylaşımı Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

Yasa uyarınca, İstanbul'un BM Kalkınma Programı Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesel Merkezi olması dolayısıyla Türkiye 5 yıl süreyle yılda 3 milyon dolar katkı sağlayacak.

Uluslararası anlaşmaların kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

YORUMLAR 12
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    japonya tohoku, sendai bolgesindeki tsunamiden sonra fukushima nükleer santralindeki sızıntıyı haladır durdurabilmiş değil ,bunun üzerine böyle bir kaza tekrar yaşamamak için santrallerini kapatırken arazilere güneş enerjisi sistemini kurmaktadır. Nükleer santralin yapılması ve ya çalışması problem değil günümüzdeki problemi santralin çöplerinin nereye atlılacağı... Gelişmiş ülkeler buna haladır bir çözüm bulabilmiş değiller.. santralleri yaparken ülkelerini düşünüp kalkındırmak için yaptılar.fakat biz dünyada yaşıyoruz düşünmemiz gereken yer DÜNYA...
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Kapatılan santralleri örnek gösterenler her santralin ömrü vardır.O ömür dolunca kapatılır.Avrupada kapatılıyosa ömürleri dolduğundan adamlar 30-40 yıldır kullanıyo.Bizimkiler şimdi bile istemiyo.30 yıl önce olmuş olsa yıllık 10 milyar olsa 300 milyar eder.Bu para bizden çıktı.Yenilenebilir enerji yapılmalı ancak enerji ihtiyacının yüzde 3-5 ini karşılamz.
    Cevapla
  • kurtoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    en az 50 adet nükleer santral yapılması lazım Türkiye'nin yarısı bir ülke Fransa 52 tane var.
    Cevapla
  • kurtoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    en az 50 adet nükleer santral yapılması lazım Türkiye'nin yarısı bir ülke Fransa 52 tane var.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    birader mesele enerji meselesi degil daha başka sebepler var hala farkında degil misiniz nükleer gücü olan ülkelere bi göz atalım bakalım neleri var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle