Erdoğan, Slovakya'da çağrıda bulundu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Slovakya iş Forumu'nda yaptığı konuşmasında Türk iş adamlarına çağrıda bulundu.

GİRİŞ 31.03.2015 16:38 GÜNCELLEME 31.03.2015 17:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Slovakya iş Forumu'nda yaptığı konuşmasında Türk ekonomisinde yaşanan gelişmeleri anlatırken, Türk iş adamlarını Slovakya'ya yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Erdoğan'ın Slovakya iş Forumu'nda yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle;

Bu iş forumunu atılacak adımlar açısından çok önemli görüyorum. Slovakya'ya 2013 yılında gerçekleştirdiğim ziyarette bu ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkartmamız gerektiğini söylemiştim. O yüzden daha fazla çaba sarfetmeliyiz.

Slovakya bir çekim merkezi haline gelmiş durumda. Ben bir kez daha burada Türk iş adamlarını buraya yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulunuyor. Türkiye pek çok bölgede merkezi konumdadır. Yükselen bir güç durumundayız. 2014 yılında 158 milyar dolar olan sanayimizin büyük bölümü sanayi ürünlerinden oluşuyor.

2023 yılında hedefimiz 2 trilyon dolar milli gelire ulaşmak.

Türkiye stratejik bir ülkedir. Doğal kaynaklarımız zengin değil. Enerji kaynaklarımız oldukça sınırlı. Şu anda Rusya, Azerbeycan ve iran doğalgaz da tedirkçi ülkelerimiz Türkiye'nin artan enerji ihtiyacı karşısında bir yandan petrol arama faaliyetlerine hız verirken bir yandan ise alternatif kaynaklara yöneliyoruz. 3. bir nükleer enerjinin adımı belkide atacağız çünkü enerji ihtiyacımız var.

Türkiye müzakereci bir ülke olduğu halde halen bize vize engeli uyguluyorlar. Ancak sanıyorum 1 yıl içerisinde bu sorun belli oranda aşılacaktır. Bu konuda Slovak dostlarımızın verdiği desteği arttırmalarını istiyoruz.

Bir çok alanda kusura bakmasınlar aramızda bürokratlar da var ama bürokratik oligarşi yatırımların önünü keser. Bu iş formunun iş birliğimizi geliştirmesini umut ediyorum.
 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Muhittin Bakırcıoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşları ekonomik olarak güçlü olan ve avrupanın lokomotifi konomundaki Almanya'da ki emekliler açlık sınırında yaşıyor her iki emekliden biri yan iş yapmadan geçinemiyor hatta çöpüne şişe toplayıp ek kazanç sağlıyor geriye dönüp bakınca Türkiye'deki insanlarımız çok daha iyi durumda sahada iyi olması tabiki dileğimiz lütfen şükrediniz olalım nankörlüğe gerek yok.
    Cevapla
  • Funda 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı, bırakın 2013'teki 2 trilyonluk milli geliri de, emeklinize, işçinize açlık sınırı olan 1300 TL üzeri maaş verin bari....
    Cevapla
  • suat 8 yıl önce Şikayet Et
    slovakyada elektrikler kesilmemiş iyi..
    Cevapla