Bakan Çelik'ten çok önemli açıklamalar

Bakan Faruk Çelik, daha önce söylediği 'emeklilerle ilgili yeni düzenleme'ye ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Çelik'ten çok önemli açıklamalar
Bakan Çelik'ten çok önemli açıklamalar
GİRİŞ 30.03.2015 15:51 GÜNCELLEME 30.03.2015 15:54
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Ekonomi Koordinasyon  Kurulu Toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam  paketiyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirterek, Ekonomik Koordinasyon  Kurulunda, Meclis'in gündeminde bulunan yasalarla ilgili değerlendirme yapılacağını bildirdi. 
 
İstihdam paketiyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını açıklayan  Çelik, "Bugün Meclis'in gündeminde bulunan yasalarla ilgili değerlendirme  yapacağız. Meclis kapanıncaya kadar çıkarılmasını düşündüğümüz yasaları, Sayın  Başbakana arz edeceğiz. Önemli bazı düzenlemeler var. Bunun içerisinde belki  istihdam paketi de olabilecek mi, o değerlendirmeyi çıktıktan sonra  yapabileceğiz" diye konuştu.  

BÜTÜN ÇALIŞANLAR ETKİLENECEK

Söz konusu düzenlemelerin kaç kişiyi etkileyeceği yönündeki soruyu  yanıtlayan Çelik, bundan bütün çalışanların etkileneceğini söyledi. Çelik, bu  düzenlemenin lokal bir düzenleme olmadığını ifade etti. 
 
İstihdama yönelik teşviklerin hem bölgesel hem de dezavantajlı  gruplara dönük olduğunu anımsatan Çelik, bunun daha derli toplu hale gelmesi,  işverenin ve çalışanın daha kolay anlaması ve uygulamada yaşanan bazı  sıkıntıların ortadan kalkması anlamında tek düzey bir istihdam teşviki  düzenlemesi hazırladıklarını söyledi. 

EMEKLİLER İÇİN YENİ DÜZENLEME

Çelik, emeklilerle ilgili daha önce açıkladığı yeni düzenlemenin de  sorulması üzerine şunları kaydetti: 
 
"Emeklilerle ilgili çok keyfi bazı ifadeler kullanılıyor. Yani sosyal  güvenlik reformu neticesinde şu anda sistemin rayına oturmaya başladığını gördük  ve yıllardır popülist politika neticesinde emeklilere kazandıralım derken bütün vatandaşlarımıza emeklilerle birlikte nasıl kaybettirildiğini hepimiz izledik. Bu şekilde bir yaklaşımın, seçim öncesinde bir yaklaşımın doğru olmayacağını ifade  ettik ama emeklilerimize biz hep sahip çıktık. Hep enflasyonun üzerinde  ücret  artışını sağladık. Talepleri yok mu, var. Bu talepler, imkanlarımız çerçevesinde  değerlendirilip yerine getirilmeli. Aksi takdirde popülist yaklaşımlar, sosyal  güvenlik sistemi yeniden tahrip eder ki bu yaklaşımı biz kesinlikle doğru  bulmuyoruz. Bu anlamda Sayın Başbakanımıza daha önce Bakanlar Kurulunda daha  sonra bizzat kendilerine sosyal kesimlerde yaşanan sorunları, kamu çalışanları,  esnaflarımızın yaşadığı sorunları bir paket olarak takdim etmiştik. O  değerlendirmenin neticelerini elbette Sayın Başbakanımız açıklayacaktır.

SEÇİM ÖNCESİNE YETİŞİR Mİ?

Emeklilerle ilgili düzenlemenin, seçim öncesine yetişip  yetişmeyeceğine dair soruyu da yanıtlayan Çelik, "Bu tamamen başbakanımızın  takdiri. Biz bunu, Bakanlar Kurulu'nda kendilerine takdim ettik. Nerede talepler  var, bu taleplerin bütçemizde örtüştüğü noktalarla ilgili kararı kendileri  verecek" diye konuştu. 

YORUMLAR 72
  • cevo 8 yıl önce Şikayet Et
    Eşitlik istiyoruz
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Havanda su dövüyor bu güne kadar yapmamış şimdimi 2014 de verilen kanun teklifleri var adaletli yapılmış ama çıkarmadılar hep üst bürokrata verdiler alt memur teşaron emekliye gelince dengeler bozulur deniyor bu kesimde olmazsa çarşı pazar alışverişi olmaz üretenlerde satamaz sonrada sosyal patlamalar olur 7 haziranda bu kesim gerekeni yapacaktır buna inanıyorum saygılar
    Cevapla
  • RHHH 8 yıl önce Şikayet Et
    Bende sevmiyorum
    Cevapla
  • düz adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı hiç sevmiyorum
    Cevapla
  • ekreem 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam değilmi bir günde 300 işçiyi gömen hala yaşıyormu ,somada kaybolup burda ortaya çıkan şahıs gitsin japonyadan biraz haysiyet öğrensin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle