Bakan Faruk Çelik'ten önemli açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Faruk Çelik'ten önemli açıklamalar
Bakan Faruk Çelik'ten önemli açıklamalar
GİRİŞ 24.03.2015 15:41 GÜNCELLEME 30.03.2015 15:48
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  kıdem tazminatı, SGK’daki bilgilerin paylaşılması-satılması ve emeklilikte aylık bağlama oranına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamalarının satır başları şöyle:

KİŞİSEL VERİLERİN SATILMASI

TBMM’de bu konuda bir düzenleme var. SGK bugün bilgi paylaşamıyor. Bunun kanuni düzenlemesini yapıyoruz. Ne şekilde bilgi verilebiliyor, ya anonimleşmiş bilgiler verilebilir ya da kişinin izin vermesiyle söz konusu olabilir. Kişisel verilerin alınması, verilmesi, satılması yok. Böyle bir uygulama düşünülmüyor. Düzeltilmesi konusunda ne yapılacağı konusunda fikri olana açığız. Bugün SGK ne Çalışma Bakanlığı’na, ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına hiçbir yere bilgi veremiyor.

Kıdem tazminatından ruhum daraldı:  İşçilerin yüzde 86’sı kıdem tazminatı alamıyor. Bir türlü çözemedik, konuşulamıyor bile. Ruhum daraldı. Bunu düzeltmemiz lazım. İşçi lehine düzeltmek lazım. Sendikaların tavrı sermaye yanlısı gibi görünüyor. İşçinin hesabına hiçkimsenin denetiminde olmadan bu paranın yatmasını sağlamaya çalışıyoruz.

AYLIK BAĞLAMA ORANI 2020'DE GÖRÜŞÜLMELİ

Sosyal güvenlik reformu yapıldıktan sonra yeni emeklilik standartları getirildi. Aylık bağlama oranları açısından (emeklilikte alınacak maaşın hesaplanması yöntemi) 2008’den önce çalışmaya başlayıp daha sonra çalışmalarını sürdürenler için bir farklılık oluştu. Bunu 2020’de, önümüzdeki birkaç sene sonra, duruma bakıp tekrar düzenlemek gerekebilir.

DİJİTAL ARŞİV

SGK’nın bütün arşivinin dijital ortama alınması konusunda talimat verdim. Düğmeye basınca herkesin dosyası gelecek. Emeklilik işlemleri bugünlerde 15 günde yapılıyor ama bazen, dosya yok nerede, çıkarcağız diye işlem yapılıyor. Bunun olmaması lazım. Düğmeye basınca “ne zaman emekli olacağım” diye sorunca, gününü söylemek lazım.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 22
  • mna 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kıdem tazminatı yüzünden çok oy kaybedeceksiniz hep patron lehine karar almaya devam edin.. işçilerin sorunlarıyla ilgilenmeyin 8 hazıran sabahı görüşmek üzere
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Bütün partiler aynı. Mecliste kendi maaşları ile ilgili düzenlemeye gelince hepsi bir olur. Kendi emekli maaşları bile Cumhur Başkanı maaşına endekli. 4 yıl görev yapan millet vekiline 700.000 TL (yediyüzbin) ikramiye çıkarmaya çalışıyorlar. Miletten al vekile ver. Milletin kıdem tazminatını kes. Ne ala ne ala.
    Cevapla
  • ssss 9 yıl önce Şikayet Et
    7000 iş günüm var hemi emekli etmiyorsunuz hemde halen çalışıyorsun diye emekli olunca maaşımı düşürüyorsun dahada yaşa bakarsan sekiz sene sona emekli ediyorsun
    Cevapla
  • arass 9 yıl önce Şikayet Et
    mahkeme kararı olan taşaron işçiler ne oldu.gecen belediye seçiminde dedin ki seçimden sonraki ilk bakanlar kurulunda bu iş bitecek.kandirdın.tekrar dedin ki cum.başkanı seçimden sonra bu iş bitecek dedin ee tekrar kandırdın.şimdi yine kanal7 de dedin ki seçimden sonra ki bakanlar kurulunda bitecek.ee artık bizde yedik.bu kadar olur mu yalanında bir adabı var.türk mileti iyice koyun yaptınız.
    Cevapla
  • Dürüst İnsan 9 yıl önce Şikayet Et
    SGK sayın bakanın elinde oldukça yandık ki ne yandık. SGK şu anda emekli dilekçesi vermeyenin şuanda alacağı maaşı bile hesaplamıyor. Resmi gelen yazı bunu söylüyor bize. Kimsenin haberi yok herkes konuşuyor. Ama olan emekliye oluyor. Hani o şimdiki emeklilerin durumu kemal yüzünden diyen bilgisizler varya onlarda öğrensin. 2008 de çıkardıkları kanunla emekli katsayısını düşürdüler. 2008den sonra çalışmaya devam eden ve primi asgari ücret üzerinden ve 2500 liradan az olacak şekilde yatıranların her ay emekli olduklarında alacakları maaşlardan 2,5 tl düşüyor. Araştırıp öyle konuşun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle