Ar-Ge'ye 13,5 milyar dolar harcadık!

TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, 2005 yılından itibaren Ar-Ge harcamalarının 3,5 kat arttığını ve 13,5 milyar dolar seviyesine geldiğini söyledi.

Ar-Ge'ye 13,5 milyar dolar harcadık!
Ar-Ge'ye 13,5 milyar dolar harcadık!
GİRİŞ 24.03.2015 11:39 GÜNCELLEME 24.03.2015 11:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Yücel Altunbaşak, 2005 yılından itibaren Ar-Ge harcamalarının 3,5 kat arttığını ve 13,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki 10 yıl içinde de benzer bir artışı bekliyoruz" dedi.

Altunbaşak, Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı açılış töreninde, Türkiye'nin son 12 yılda bilim alanında çağ atladığını söyledi.

Türkiye'nin, Ar-Ge harcamalarının artış hızı açısından dünyada ikinci ülke olduğuna dikkati çeken Altunbaşak, "2005 yılından itibaren Ar-Ge harcamalarımız 3,5 kat arttı ve 13,5 milyar dolar seviyesine gelmiş durumda. Önümüzdeki 10 yıl içinde de benzer bir artışı bekliyoruz" diye konuştu.

Altunbaşak, Türkiye'nin benzer gelişimi, insan kapasitesi, patent sayıları ve bilimsel makaleler açısından da gösterdiğini ifade etti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz da Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı ile iki ülke arasında araştırma faaliyetlerinde yaşanan sıkıntıların çözüleceğini kaydetti.

Özellikle bilimsel vizeye yönelik çalışmalar geliştirilmesinin bir kazanç olduğunu dile getiren Yılmaz, TÜBİTAK'ın bu süreci başarıyla yürüteceğini, Bakanlık olarak da her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

- "Türkiye ve İngiltere arasında güçlü bir birliktelik var"

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da ülkeler arasındaki işbirliğinin önemini vurguladı.

Türkiye ve İngiltere arasında da güçlü bir birliktelik olduğunu ifade eden Moore, iki ülke işadamlarının Türkiye ve İngiltere'de önemli yatırımları olduğunu anlattı.

Öte yandan, İngiltere'nin Türkiye için önemli bir ihracat pazarı olduğunu dile getiren Moore, Katip Çelebi-Newton Fonu ve Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılının iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini kaydetti.

TÜBİTAK ile İngiltere İş, Yenilik ve Yetenekler Politikaları Bakanlığı işbirliği ile oluşturulan 40 milyon sterlin büyüklüğündeki Katip Çelebi-Newton Fonu'yla ivme kazanan Türk-İngiliz işbirliğini daha ileriye taşımak için 2015 yılı, Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı ilan edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ugur 9 yıl önce Şikayet Et
    13,5 milyar dolar yeterli değil.alman bir şirket tek başına 1 yılda 6,5 milyar dolar arge yapıyor. en az 40 milyar dolar olmalı.
    Cevapla