THY rotasına orayı da ekledi

Türk Hava Yolları'nın (THY) İran'ın Ahvaz şehrine düzenlediği ilk sefer tamamlandı.

THY rotasına orayı da ekledi
THY rotasına orayı da ekledi
GİRİŞ 16.03.2015 22:02 GÜNCELLEME 16.03.2015 22:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanı'ndan saat 08.00'de kalkan THY'nin TK 890 sefer sayılı İstanbul-Ahvaz uçağı, üç saatlik uçuşun ardından, Ahvaz'a indi.

Türk ve İranlı yetkililerce hattın açılışı dolayısıyla yapılan kurdele kesiminin ardından, Ahvaz Halk Kütüphanesi'nde kutlama töreni düzenlendi.

Törende konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Türkiye'ye yılda 1,5 milyon İranlı yolcu taşıdıklarını belirterek, İran pazarının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Olmuştur, Türkiye'ye gelen İranlı yolcuların büyük çoğunluğunu THY'nin taşıdığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Tabii biz sadece İran ve Türkiye arasında yolcu taşımıyoruz. İranlıların yurt dışında yaşamış olduğu ABD, Almanya, Fransa gibi birçok ülkeye yolcu taşıyoruz, İran'dan karşılıklı olarak. Aslında İran bizim çok memnun olduğumuz bir ülke. Ticari anlamda bizi çok mutlu ediyor. İran'da büyümek bizim için pozitif bir gelişme. İnşallah önümüzdeki yıllarda da uçuş yaptığımız noktalardaki uçuş sayımızı artırmayı planlıyoruz. Aynı şekilde Ahvaz'da da en yakın sürede günde bir sefere çıkmak istiyoruz."

İranlıların Türkiye'ye yoğun ilgisi bulunduğunu dile getiren Olmuştur, bu ilginin sadece İstanbul'da değil diğer şehirlerde de görüldüğünü belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • defterdar 9 yıl önce Şikayet Et
    hey yavrum supersiniz allah yardımcınız olsun. yakındır dunyanın en buyugu olcakzınız. saygılar
    Cevapla