4 bin 200 şehit ve gazi yakınına atama müjdesi

Hükümet, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anma törenleri öncesinde Torba Yasaya dayanarak yeni atamaları gerçekleştirmeyi planlanıyor.

4 bin 200 şehit ve gazi yakınına atama müjdesi
4 bin 200 şehit ve gazi yakınına atama müjdesi
GİRİŞ 14.03.2015 14:26 GÜNCELLEME 14.03.2015 18:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şehit yakınları, gaziler ve vazife malulleri için kamuda yeni atamalar geliyor. Son günlerde sağlıktan tarıma, akademik camiadan işçilere kadar geniş kesimlere müjdeli haber veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu sefer gazi ve şehit yakınlarının yüzünü güldürecek.

Nisan ayında Davutoğlu'nun katılacağı bir programda, 4 bin 200 şehit yakını, gazi ve gazi yakınları, vazife ve harp malulleri ile terör mağduru sivil vatandaşa atama müjdesi vermesi bekleniyor.

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anma törenleri öncesi atamaların gerçekleşmesi planlanıyor. 2013 yılında çıkarılan Torba Kanun ile şehit yakınları ve gazilere yeni haklar getiren bir dizi düzenleme yasalaştırılmıştı.

Şehit yakınlarına iki, malul olanlara bir istihdam hakkı verilmişti. Ayrıca, terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara da kamuda bir istihdam hakkı verilmesi öngörülmüştü. İki yıl içerisinde toplam 35 bin kişinin istihdam edileceği açıklamış, bu çerçevede bugüne kadar 6 bin kişi istihdam edilmişti. Bu yılın sonuna kadar gazi ve şehit yakınlarının yüzde 97'sinin istihdam edilmesi bekleniyor.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 1
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimize alah tan rahmet dilerim onlar hakkı ödenmez ama ...
    Cevapla