Dikkat! Bu ücreti ödemeyin

Kamu Denetçiliği Kurumu, sürücü belgesindeki bazı yanlış bilgilerin düzeltilmesi için işlem ücreti talep eden il emniyetini haksız buldu.

Dikkat! Bu ücreti ödemeyin
Dikkat! Bu ücreti ödemeyin
GİRİŞ 10.03.2015 00:21 GÜNCELLEME 10.03.2015 06:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), sürücü belgesindeki bazı yanlış bilgilerin düzeltilmesi için başvuran vatandaştan işlem ücreti talep eden il emniyet müdürlüğünü haksız buldu.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, gerekli ödemeleri yaparak, il emniyet müdürlüğünden aldığı sürücü belgesinin yanlış düzenlendiğini fark eden vatandaş, belgesinin yenilenmesi talebinde bulundu.

Emniyetin, ehliyeti yeniden düzenlemek için işlem ücreti talep etmesi üzerine, “haksızlığa uğradığını” düşünen vatandaş, idarenin hatalı olması sebebiyle kendisinin tekrar ödeme yapmak zorunda bırakılmasının hakkaniyete uygun olmadığı iddiası ile KDK’ya başvurdu.

Şikayeti haklı bulan KDK, il emniyet müdürlüğü yetkilileri ile görüştü ve vatandaşın ehliyetini herhangi bir ücret ödemeden alması sağlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • garip mi? 9 yıl önce Şikayet Et
    cok garip degil mi.. normal olması gerekenın basarı diye haber yapılması
    Cevapla
  • Adalet2 9 yıl önce Şikayet Et
    ayynen öyle
    Cevapla
  • zigana 9 yıl önce Şikayet Et
    Peki benzer şekilde uygulamalar şimdiye kadar uygulanırken kamu deneyciliği neden engel olmuyor. vatandaş şikayetini başarıya ulaştırıncaya kadar neden beklemişler. durum buysa önceden kurumlara neden talimat verilmiyor? Zira Hatayı yapan kurumun ikinci defa ücret talebi neden suç değil?
    Cevapla
  • halim demircioğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    ehliyeti yalnış düzenliyen bunlar vatandaştan ek ücret talep eden yine bunlar alışmışlar vatandaşı kırpmaya
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de adalet skandal... vicdan diye bir şey kalmamış haksız yere her yerden ücret alınıyor. Kıytırık bir belge için dünya para alınıyor hiçbir hizmet yenilik yok anca milleti sömürün boşa vites atıyorsunuz.
    Cevapla