Memur maaşları yarı yarıya düşecek mi?

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in tüm memurların maaşını ilgilendiren bir açıklamada bulunmadığı belirtildi.

Memur maaşları yarı yarıya düşecek mi?
Memur maaşları yarı yarıya düşecek mi?
GİRİŞ 05.03.2015 21:51 GÜNCELLEME 05.03.2015 22:24
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yargıtay Başkanlığından yapılan açıklamada, Başkan Cirit'in Yargıtayın basın bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmanın, bazı internet sitelerinde yanlış aktarıldığı ifade edildi.

Cirit'in, basın mensuplarının, CHP ve MHP'nin kapatılması iddialarıyla ilgili soru üzerine, bu konu hakkında bilgilerinin olmadığını, bu sorunun muhatabının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olduğunu söylediği ve konuya ilişkin başka bir açıklama yapmadığı kaydedildi.

"AÇIKLAMA HAKİM VE SAVCILAR İÇİN"

Ayrıca Cirit'in, tüm memurların maaşlarına ilişkin bir açıklamada bulunmadığı ifade edilen açıklamada, Cirit'in, hakim ve savcı maaşlarına yönelik Anayasa Mahkemesinin, 22 Temmuz 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan iptal kararıyla maaş düzenlemesinin iptal edildiğini hatırlattığı anlatıldı.

"HER HANGİ BİR EKSİLME VEYA ARTIŞ OLMAYACAK"

Açıklamada, "Sayın Cirit, oluşabilecek boşluğu gidermek açısından iptalin 9 ay sonra, 22 Mart 2015'ten itibaren yürürlüğe girmesine karar verildiğini, halen TBMM'de görüşülmekte olan torba yasaya ilave edilecek maddelerle hakim ve savcıların maaşlarının iptal kararından önceki gibi herhangi bir eksilme ya da artış söz konusu olmayacak şekilde yasal düzenleme yapılacağını ifade etmiştir. Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit'in, bunun dışında açıklaması olmamıştır" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    İmamım, iki ay önce 800tlye geçinmeye çalışıyordum, şuan 2.300 alıyorum. Gerçekten bütün memurların yari yarıya dusecekse düşmesini isterim. 1 buçuk lira maasim olur, rn azından kiralar düşer, diğer yanda asgari ücretle çalışan adam rahat eder.
    Cevapla
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    Dışarıda eğitimsiz, mesleksiz, tembel ve haset yığınlar zaten memura takmış durumda. Resmen malzeme veriyorsunuz. Ben okurken aylaklık yapanlar şimdi bana "ooh keyfin keyif" diyor sanki herkes yatıyor. Memur yatıyorsa devletteki projeleri kim yapıyor, karakolda, hastanede, veznede, okulda, tapuda, nüfusta kim çalışıyor??? Koca ülkenin milyarlarca kalem işi nasıl dönüyor?? Doğru bunu bilmelerini beklemek hata çünkü onlar hep dersi kırdılar.
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    güldürme beni çalışmasak bize yutturacaksın. projeleri özel şirketlerin mühendislerimi çiziyor yoksa sizmi. sen anca facebokta takıl. belki resimlerine beğeni gelmiştir kaçırma...
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    önce hakim Savcının yaptığı işe bi bakın bir hakim savcı karar verirken ömründen kaç yıl gidiyor bi düşünün bir savcı sizin hayatta bakamayacağı ölüm olaylarını ve cesetleri saatlerce inceliyor, 10 senede dört ilçe ve il Değiştiriyor normal memurla aynı maaşı alsın öyle mi ? el insaf yahu. bakın savcı hakimler doğru düzgün çalışmayınca ülke ne hale geliyor bu kadar önemli bir yerde duranların maaşları azaltılsın diyen Arkadaşlara sesleniyorum. el insaf yahu!!!!
    Cevapla
  • köylü 9 yıl önce Şikayet Et
    ben 34 tl ye portakal toplamaya gidiyom saat 4 de kalkıyom 6 da evime geliyom ama devamlı şükür ediyorum allah sağlığımızı korusun iyi kötü karnımız doyoyor çok şükür
    Cevapla
  • ffgfgfgfg 9 yıl önce Şikayet Et
    memurlar bu hükümetten önce ne alıyordu şimdi ne alıyorlar iyi hesap etsinler gerçekten çok iyi alıyorlar akp hükümeti memuru ihya etti, en az alan 3 bin tl. alıyor daha ne olsun. belediyede 5 yıllık memur 3 bin tl alıyor daha az alanda yanlışlık vardır itiraz etsin. memurluk bu zamanda çok iyi kazandırıyor, aynı adam özel sektörde 1200-1500 arasına çalışıyor aynı yada benzeri işte onun için hiç bıdı bıdı yapmasınlar memur efendiler, memurluklarının kıymetini bilsinler, işten atılma gibi bir risk te yok üstelik. en büyük artı.
    Cevapla
  • işçiyim 9 yıl önce Şikayet Et
    ben maaşımdan memnunum . asgari masgari yetiyor . Allah devletmize zeval vermesin .
    Cevapla
  • Mücahit 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ne 3000 TL.sinden bahsediyorsun.Ben 28 Yıllık imamım 2500 TL. alıyorum bilmeden kafadan sallamayın en az memura zam yapan bu hükümet oldu.Ama biz yine de halimize şükrediyoruz.
    Cevapla
  • KÖYLÜ 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben 15 yıllık öğretmenim, 2400 TL alıyorum. Okulumdaki ilkokul mezunu hademe 2300 TL alıyor. Elbetteki her halimize şükürler olsun ama bazı şeyler de insanın zoruna gidiyor.
    Cevapla
  • bir dost 9 yıl önce Şikayet Et
    sen nerede yaşıyon acaba ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle