Milyonlarca memura çok önemli uyarı!

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit bugün milyonlarca memuru ilgilendiren çok önemli bir uyarıda bulundu.

Milyonlarca memura çok önemli uyarı!
Milyonlarca memura çok önemli uyarı!
GİRİŞ 05.03.2015 17:24 GÜNCELLEME 05.03.2015 20:15
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Memur maaşları, Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşı baz alınarak belirleniyor. Ancak, Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık müsteşarının maaşının Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesine yönelik yasa maddesini iptal etti.

Bu iptal nedeni ile memur maaşlarına yönelik 22 Nisan'a kadar bir yasal düzenleme yapılması gerekir.

Yargıtay Başkanı Cirit, Anayasa Mahkemesi'nin Başbakanlık müsteşarının maaşının Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesine yönelik yasa maddesini iptal kararı ışığında memur maaşlarına dönük olarak 22 Nisan'a kadar düzenleme yapılması gerektiğini aksi halde memur maaşlarının yarı oranında azalacağını söyledi.

Cirit bu konuda sabah kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten destek istediğini belirten Cirit, şunları söyledi:

"22 Nisan'a kadar bir yasal düzenleme getirilmesi gerekiyor. Anayasa Mahkemesi, Müsteşar maaşının Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesine yönelik yasa maddesini iptal etmişti. Müşteşarın maaşının Bakanlar Kurulu'nca değil yasayla belirlenmesi gerekiyor. Tüm memur maaşları da buna göre düzenlendiği için düzenleme şart. Eğer bu yapılmazsa memur maaşları yarı oranında düşecek. Bu da büyük bir sorun.Bu konuda bir torba yasa çıkarılabilir. Ancak Meclis en fazla 10 gün çalışacağı için Yargıtay'la ilgili tasarı biraz zor görünüyor"

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 31
  • el vicdan 9 yıl önce Şikayet Et
    AMASYALI ! Kadına çöpten çürük sebze meyve toplatan memurlar değil. Bu yorumu siyasilere yapsaydın daha isabetli olurdu.
    Cevapla
  • ALOOO ! 9 yıl önce Şikayet Et
    Memur olmadan önce memurlara yan gelip yatıyorsunuz diyen arkadaşların memuriyet hayatlarınıda biliriz. Yorum yaparken biraz daha hakkaniyet çerçevesinde yorum yapalım. 14 yıllık memurum ve daha birgün yan gelip yattığımı hatırlamıyorum.
    Cevapla
  • Yok Canım sende 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şey olmaz bu sadece kendini gündem yapmak için söylemiş patavatsızın birisinin aklına estiği gibi konuşması sadece Sıkıyorsa sadece bir ay maaşı düşürsünler polis, doktor, hemşire, öğretmen, asker, bankacı, tarım, nüfus daha aklıma gelmeyen niceleri memur sınıfı Bunların bir günlüğüne yada vaz geçtim sadece bir saatliğine grev yaptığını düşünün Ne Irak ne Suriye oluruz Allah muhafaza
    Cevapla
  • aziz 9 yıl önce Şikayet Et
    1000 tl alan memur varmı?
    Cevapla
  • % 50 9 yıl önce Şikayet Et
    % 50 zam gelse de oyumu artık size vermeyecem Hamdolsun. % 50 yi de alın hiç fark etmez. 1000 lira yeter. 450 kira ödüyorum. 550 bana yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle