İntibak için emeklinin gözü 29 Nisan'da

Milyonlarca emeklinin gözü, 2000 yılından sonra emekli olanlara zam talebi ile açılan davada.

İntibak için emeklinin gözü 29 Nisan'da
İntibak için emeklinin gözü 29 Nisan'da
GİRİŞ 24.02.2015 07:57 GÜNCELLEME 24.02.2015 09:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davayı, emekliler arasındaki haksızlığın giderilmesi için önceki yıl açtığını ifade etti.

Mahkemeye, 6 bin 92 prim günü bulunan hak sahibinin 6283 sayılı yasa ile yapılan intibak dahil 1005 lira emekli maaşı aldığını bildiren Öz, maaşının eksik hesaplanması dolayısıyla mağdur olduğunu iddia etti. Mahkeme gerekçesinde, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanması sebebiyle aynı gelir üzerinden aynı sayıda gün prim yatıran işçi ve Bağ-Kur emeklisinin, memur emeklisi gibi en az 1250 lira maaş alması gerektiğini ifade eden Hamdi Öz'ün açtığı dava, bu sebeple milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiriyor.

2 Şubat 2015'te 6'ncı duruşması yapılan davada mahkemeye bilirkişi raporu sunuldu. Emekliler aleyhine olan bilirkişi raporunu haklı bulan mahkeme, yeni bir rapor istemiş, dava duruşmasını 29 Nisan'a ertelemişti.

OLMAZSA ÜST MAHKEME
Emekliler, 29 Nisan'da aleyhte bir karar çıkması halinde Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyor. Gerekçe ise, “Aynı maaşı alan, aynı sayıda prim günü bulunan emekli aynı maaşı almalı” şeklinde özetlendi. (Türkiye)

YORUMLAR 10
  • seydo 8 yıl önce Şikayet Et
    siz boşverin millet ölmüş sürünmüş kimsenin umurunda değil biz ne desekde siz yinede bildiğinizi yapacaksınız. allahtan revamı kira aynı para emekli maşı aynı para gelde geçin bu millet nasılgeçinecek kararı siz verin saygılar.
    Cevapla
  • HAKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    herşey o kadar iyiki emekli maaşıyla kira aynı para
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende düşük Emekli maaşına karşıyım ama kardeşim Türkiyede görev ve iş icabı taşınanlardan başka kiracı kalmadıki....Herkes Ev sahibi olmaya başladı..:)..
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    AYM ve Yargı son yıllarda İşci Emekileri için hiçde lehde kararlar almıyor?.bu dava temyizde bozulur,Bağkur ve işci emeklileri havasını alır.
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    oto kauçuk söktöründen emekliyim,ve 1080 tl aylığım ve 1+1 bir bodrum kat dairemden başka birşeyim yok. ama şunu biliyorum,aynı şartlarda yurtdışında,mesala Almanya ,AvustURYA,Danimarka vs gibi ülkelerde çalışıp,emekli olsaydım ,şimdi arabam,2-3 dairem ve en az 5-6 bin tl emekli aylığım olurdu. ama buna mukabil çalıştığım işyerleri malına mal katmasına rağmen,ben züğürt kaldım.piyasada en pahalı arabaların yedek parçalarını yapıyorduk,işverenler köşeyi döndü sadece.
    Cevapla
  • emekli d bakır 9 yıl önce Şikayet Et
    ben bağkur emeklisi tam 9000 gün pirim yatırdım aldığm maaş 900tl 3500 gün sskli bendenden daha fazla aliyor adelet bumu östeli biz bağkurlular yimeden içmeden zar zor aylık pirimi dengleşirdik bunlar tüm bağkurlular bilirler herkesin verdiği prime güre aylıklarını verinki emeklinin günahını almayın sayin yünetimciler sizi meclise gündedik kavga için yoksa bizi sevk ve idareiçin unutmayın siz seçilmissiniz atanmamışsınız ha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle