Akaryakıtta tavan fiyat geri geliyor!

Akaryakıt fiyatlarına ardı ardına gelen zamlar sonrasında EPDK harekete geçti ve tavan fiyatın geri getirileceğini açıkladı.

Akaryakıtta tavan fiyat geri geliyor!
Akaryakıtta tavan fiyat geri geliyor!
GİRİŞ 19.02.2015 13:27 GÜNCELLEME 19.02.2015 16:55
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

PDK, akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyat oluşumlarında belirlenen sisteme uymamaları nedeniyle tavan fiyat uygulamasına karar verildiğini açıkladı.

POMPA FİYATINA 9-10 KURUŞ İNDİRİM

Bu kararla benzinin pompa fiyatlarında 9-10 kuruş/litre civarında indirim oluşacağı da ifade edildi.

EPDK 2009 ve 2014'te iki kez tavan fiyat uygulamasına gitmişti.

EPDK'dan yapılan yazıla açıklamada, "Kurumumuz bugünkü kurul toplantısında, dağıtım şirketlerinin akaryakıt fiyat oluşumlarında belirlenen fiyat metedolojisine uymamaları nedeniyle, 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu ilgili hükümleri gereğince tavan fiyat uygulama kararı almıştır. Alınan karar Resmi Gazete yayımlanmasına müteakip yürürlüğe girecektir. Kurul kararı gereği benzinde rafineri çıkış fiyatının üzerine eklenecek marj 34 kuruş/litre, motorinde ise rafineri çıkış fiyatının üzerine eklenecek marj 37 kuruş/litre olarak sınırlandırılmıştır. Bu şekilde pompa fiyatında 9-10 kuruş/litre mertebesinde indirim oluşmaktadır" denildi.

YORUMLAR 40
  • uzman 9 yıl önce Şikayet Et
    Tavan fıyat uygulamasındakı indırımı devlet ötv ile doldurup eskı fıyatına çıkardı . Her tavan fıyat uygulamasından sonra ötv ile doldurup eskı fıyatına getırılıyor
    Cevapla
  • epdk 9 yıl önce Şikayet Et
    peki rafineri çıkış fiyatını kim belirliyor. ona zam yapılınca pompaya da yapılır otomatik olarak. değişen bişi yok yani.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    akaryakıta taban fiyata gerek yok, akaryakıttan alınan deli dumrul vergilerine taban fiyat uygulanması gerekiyor.
    Cevapla
  • malcolmx 9 yıl önce Şikayet Et
    Iktidari yapanda alternatifi yapanda halktir ak parti oylarin düştüğünü görünce kendi sorgulamaya başlar yoksa halkı sorgulamaya devam eder
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    seçimler yaklaşınca türüyor, seçim bitince ortadan kayboluyorsunuz. az bekleyin göreceksiniz oylar düşmüş mü kalkmış mı!!
    Cevapla
  • yıgtının başkentı TÜRKİYE 9 yıl önce Şikayet Et
    ben şahsen secım pusulasında hıç ıkdıdara gelmemış bır partıye vercem, chp malum gorusu ters, mhp vermem unutmadım merkez bankasından saat 8 de alınan paraları( doar ), bdp zaten bellı teror,akp durumlar ortada mesuyetını yıtırdi, en ıyı hıç gelmemıse vereyım bakarsın daha ıyı olur sankı devlette adam yok 75 mılyon burda cengaver var aslanlar gıbı yonetır bu devleti.....ALLAH hayırlısını versın.
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    inadına ak parti. verilmeyen her oy, din düşmanlarına gidecek oyla eşdeğerdir. şimdi kaybol. bi yorum yazıyor, sonra başkasıymış gibi tekrar altına cevap yazıyor.
    Cevapla
  • alanya 9 yıl önce Şikayet Et
    bakin burdan na guzel konusuyoruz... derdimiz var... gelin vermeyelim arkadaslar, bu akp zihniyetine degil oy, kirli mendil bile vermeyelim.. hersey ortada elektrik faturasi 250 tlden asagi gelmiyor evkirasi en kotu 600tl nasil yasanir nereye kadar... araplar bile ayaklandi en kuzu millettiler... ya Allah deyu kalkalim gorsunler. buarada osman nerde?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle