Fatih Birol'a çok önemli görev

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3. Havalimanı'nda yaptığı açıklamanın sonunda önemli bir gelişmeyi paylaştı.

GİRİŞ 12.02.2015 14:26 GÜNCELLEME 12.02.2015 15:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu, Fatih Birol'un Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörlüğü'ne oy birliği ile seçildiğini açıkladı.

FATİH BİROL KİMDİR?
Dr. Fatih Birol, 1958’de Ankara’da doğdu.  İstanbul Teknik Üniversitesi’nden elektrik mühendisliği dalında mezun olduktan sonra Viyana Teknik Üniversitesi’nde enerji ekonomisi dalında lisansüstü ve doktora çalışmalarını tamamladı. Dr. Fatih Birol, 1995 yılında IEA’ya katılmadan önce altı yıl süreyle Viyana’da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) bünyesinde görev yaptı.

Dr. Fatih Birol, enerji tartışmalarına yaptığı katkılardan ötürü kariyeri boyunca pek çok ödül aldı. Son olarak, Forbes dergisi tarafından dünyanın enerji konusundaki en nüfuzlu dördüncü kişisi seçildi. 2009 yılında, Hollanda Ekonomik İlişkiler Bakanlığı ve Polonya Ekonomi Bakanlığı’ndan aldığı ödüllerin yanında, Almanya Federal Liyakat Nişanı ile ödüllendirilen Birol, 2007 yılında Avusturya Cumhuriyeti Altın Onur Madalyası’na, 2006 yılında ise Fransa Akademik Şövalyelik unvanına layık görüldü. 2005 yılında Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği’nin “Mesleğe Olağanüstü Katkı” ödülünü kazanan Birol, 2004 yılında ABD Enerji Bakanlığı’ndan ve 2002 yılında Rusya Bilimler Akademisi’nden de ödüller aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    bukadar madalya alan birini ben selam bile vermem.adam türkiye dişinda herkesten madalya aldi
    Cevapla