Dar gelirli vatandaşa elektrikte devlet desteği

Dar gelirli vatandaşın elektrik faturasının bir bölümü devlet tarafından karşılanacak.

Dar gelirli vatandaşa elektrikte devlet desteği
Dar gelirli vatandaşa elektrikte devlet desteği
GİRİŞ 10.02.2015 09:49 GÜNCELLEME 10.02.2015 09:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sosyal yardımların kapsamı ve miktarının artırılması kapsamında dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümünün kamu tarafından karşılanması çalışması netlik kazanıyor.

Enerji yönetiminden edinilen bilgilere göre mağduriyet seviyesinin tanımlanması ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelecek cevap bekleniyor.

Yine ‘sosyal tarife’ çalışmasının işlemesi için Bakanlığın fon miktarını belirlemesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Enerji yönetiminden üst düzey yetkili “Yyapılacak yardımın için Fon ayrılacak. Son yapılan toplantılara katılımda sorun yaşandı. Biz bu konuda Bakanlıktan gelecek cevabı bekliyoruz. Eğer kısa sürede cevap gelirse sosyal tarifeyi önümüzdeki birkaç ay içinde uygulamaya geçirebiliriz” dedi. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümü kamu tarafından karşılanacak. Üzerinde ağırlıklı olarak durulan çalışmaya göre elde ettiği gelir, belirlenen sınırın altında kalan dar gelirli ödediği faturasının bir bölümünü mahsuplaşabilecek.
 
DÜZENLİ ÖDEME ŞARTI
 

Belirlenen üç, altı veya yıllık dönemlerde dar gelirlinin faturasının bir bölümünün karşılanması için elektrik faturasını düzenli ödemesi gerekiyor. Elektrik faturalarının ödenmesinde sübvanse sistemi ise düşünülmüyor. Maliyetin alanlarına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenmesi üzerinde duruluyor. (Star)

YORUMLAR 8
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    3 5 fakire göstermlik yardım olur ,bunun içinde milyonlarca başka fakirin faturasına zam yapılır bir süre sonra da 3 5 fakire yardım yapmak verimli değil denir geriye sadece yediğimiz kazık kalır bu devletten iyilik istemiyoruz gölge etmesin yeter bize ,
    Cevapla
  • Mehtap 9 yıl önce Şikayet Et
    elektriğini, suyunu, kömürünü ödeyin ayrıca birde yemek yardımı yapın ölene kadar böyle nefes alıp versinler, ne oluyor da böyle oluyor bu insanlar nasıl oluyor da illegal işlerle ugraşanlar son model arabalarla gezerken bu insan bu durumlara düşüyor?
    Cevapla
  • szrgnys 9 yıl önce Şikayet Et
    Şarta bak düzenli ödemeli imiş yararlanmak için düzenli odeyebilsek yardiminizi ne yapalim dalga geçiyorlar sanki düzenli odesem tövbe ya
    Cevapla
  • Recep 9 yıl önce Şikayet Et
    Dar gelirli neye göre tespit edilecek. bildiğim kadarı ile sosyal güvencesi olmayan, kirada oturan herkes sosyal yardım alıyor. gerçekte inşaatçı olup 150-200 lira yevmiye ile çalışan bile sosyal yardım alıyor. ben emekli maaşı ile zar zor idare ediyorum ama senin maaşın var deniyor. diğer tarafta ise adam inşaatçı, halen çalışıyor, elindeki dairesini satmış ve sosyal hizmetlerden yararlanıyor. Neymiş efendim kiracı imiş. böyle belirlenecekse adil olmaz. bunda herkesin hakkı olur. yalnız kul hakkı yiyen değil, kul hakkı yedirenler de bundan sorumludur. Asla hakkımı helal etmem.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi basit olaylarla halk kandırılacağına haksız yere alınan kaçak kayıp bedeli, okunma bedeli gibi deli dumrul misali alınan paraların alınması önlense çok daha büyük halk kitleleri memnun edilebilinir. Bunun adına züğürt tesellisi denir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle