Erdoğan sert konuştu: İnsanı çıldırtacaklar

Erdoğan, faiz indirimini yeterli bulmadığı Merkez Bankası'nı bir kez daha eleştirdi, ''Yanlış yaklaşımla insanı adeta çıldırtacaklar'' dedi.

GİRİŞ 01.02.2015 00:10 GÜNCELLEME 01.02.2015 00:43
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Girişimci İş Adamları Vakfı'nın düzenlediği ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın hedefinde yine Merkez Bankası'nın faiz politikası vardı.

Erdoğan konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

''Merkez Bankamızın dünyada faiz oranları düşerken hala bu faiz oranlarında direnmesini doğru bulmuyorum. 1 puan faize yıllık 2,5 milyar dolar ödetmenin vebalini bu kararı alanlar asla ödeyemezler. Ne diyorlar? İnsanı böyle adeta çıldırtacaklar, enflasyon düşerse faizi düşüreceklermiş. Bu anlayış anlayış değil, bu yanlış bir mantık, doğru bir mantık değil çünkü enflasyon sebep, faiz netice değildir. Faiz sebep, enflasyon neticedir''

YORUMLAR 59
  • Hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Kirkyılın başında bir adam gelmiş bırakın içimizi rahat etsin türkiye büyle bir lider gelmedi.efendiler
    Cevapla
  • Hüseyin. 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi
    Cevapla
  • baskentli 9 yıl önce Şikayet Et
    Seni sevmeyen ölsün
    Cevapla
  • osmanoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyanın hangi ülkesinde acaba Başbakanına vede seçilmiş Cumhurbaşkanına üvey evlat muamelesi yapılıyor? bin minnet vede ricadan sonra karşısındakiyle sanki alay edermiş gibi bazı özerk ve özel kurum,kuruluşlar reaksiyon bile gostermiyorlar .Kış uykusundamılar deskte her kışın bir baharı var,hep öyle olmazki... makülleşin artık.
    Cevapla
  • ayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    yok yok faizi yükselt merkez bankası 1000 kişi faizle gecinsin 76 milyon sürünsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle