Banka ATM'leri gibi vergi terminalleri geliyor

Bakan Şimşek kayıtdışı ekonomi ile mücadele planı kapsamında banka ATM'leri gibi her bölgeye vergi terminallerinin kurulacağını söyledi.

Banka ATM'leri gibi vergi terminalleri geliyor
Banka ATM'leri gibi vergi terminalleri geliyor
GİRİŞ 30.01.2015 14:57 GÜNCELLEME 30.01.2015 15:02
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede atılacak adımlarla ilgili konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kayıtdışı ile mücadelede 189 ülke arasında 56. sırada olduğunu ifade ederek, ''Vergi denetimini arttırdık. Vergi denetim elemanlarının sayısını ve verilen eğitimin kalitesini arttırdık. 2002'den bu yana kayıt dışı ile ilgili bir çok adımı attık.'' diye konuştu.

HER 100 ÇALIŞANDAN 35'İ KAYITDIŞI

Türkiye'nin kayıtdışı ile mücadelede başarılı olduğunu söyleyen Şimşek, kayıtdışılığın milli ekonomi üzerindeki payını yüzde 26.5'e çektiklerini belirterek, ''2018'de bu oranı yüzde 21.5'e çekmeyi hedefliyoruz. 2002'de her 100 çalışandan 52'si kayıtdışı idi bugün her 100 çalışandan sadece 35'i kayıtdışı çalışıyor. Bu da yüksek bir rakam. Burada söz konusu oranı 2018'de yüzde 30'un altına indirmeyi hedefliyoruz.'' dedi.

KAYITDIŞI İÇİN 62 EYLEM PLANI

Bakan Şimşek, hazırlanan kayıtdışı ile mücadele planında 5 bileşenin, 62 ise eylemin olduğunu ifade ederek bu eylem planlarının yarısının 2015 sonunda tamamlanmış olacağını söyledi.

VERGİ ATM'LERİ GELİYOR

Mücadele planı kapsamında vatandaşın vergisini rahatlıkla ödeyebilmesi için banka atmleri gibi belli noktalara ödeme terminalleri koyacaklarını söyleyen Bakan Şimşek,  ''Gümrüklerde bir takım tedbirler alacağız. Gümrük kapılarını modernize edeceğiz. İnternet ortamında yapılan işlemler için düzenlemeler getireceğiz. İnternet üzerinden yapılan reklamların vergilendirilmesi için çalışacağız.'' diye konuştu.

AKARYAKIT SATIŞLARI ANLIK GÖRÜLECEK

Akaryakıt sektörü önemine de değinen Bakan Şimşek, ''Çünkü vergi geliri yüksek. O yüzden burada kayıtdışılık daha fazla olabilir. Burası için akaryakıt satışlarını anlık görebilecek bir sistem geliştireceğiz. Başından sonuna kadar tüm akaryakıt işlemleri takip edilecek.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    neden doğalgaz satın alımı kredi kartınla alınamıyor hala anlamış değilim
    Cevapla
  • Aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Vergi atmleri neyi kolaylaştıracak. Nerdeyse her ilçede şubesi ve atmsi olan Ziraat Bankasıyla anlaşma yaparsın ve atmlerini modernize edersin yani para tahsilatı yapamayanları yapabilecek şekle dönüştürürsün sonrasında bir yazılım güncellemesi al sana vergi atmsi. Bu işe yapacağın yatırımın %1'i belki de daha düşüğüne işi halledersin. Şimdi bir sürü atm al yer tahsisi yap bilgisayar sistemi kur ne gerek var bu kadar masrafa. Benim akıl ettiğimi neden bunlar akıl edemiyor yahu.
    Cevapla
  • tek eleman çalıştıran 9 yıl önce Şikayet Et
    tek eleman çalıştıran bakkaldan bile 450 lira vergi alırsanız millet kayıtdışı çalıştırır tabi.sgk primlerini düşürün yada yıllık belli bir ciro altındaki esnafa küçük işletmelere indirim yapın.dev holdingler eleman çalıştırınca aynı vergiyi ödüyor ayakkabı tamircisi hasan eleman çalıştırınca aynı vergiyi ödüyor.
    Cevapla
  • vergi 9 yıl önce Şikayet Et
    vergi toplamak için atm kurmaya ne gerek var, kamu bankaların ait ATM'ler ile bu işi rahatlıkla halledebilirler. En başta PTT varken. Her ilçede PTT var, isteyen oradaki ATMlerden yatırır. bence sıfırdan böyle bir teşkilat kurmak gereksiz, kamu bankalarıyla anlaşıp yapsınlar.
    Cevapla
  • khalid 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu adam iyice kontrolden çıktı. Herkesi para olarak görüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle